Čikagu derbi Istoka, Peković dobar u osmom uzastopnom porazu Minesote

Dvejn Vejd izjednačio rekord Alonza Moninga po broju utakmica za Majami - 593, Klipersi polako odmiču Memfisu, Dalas na krilima Kida i Novickog sve bliži plej-ofu

  • 0

Susret dve najbolje ekipe Istočne konferencije završen je pobedom nad Majami Hitom 96:86 posle produžetka, čime su Bulsi napravili verovatno presudan korak u borbi za prvo mesto Istoka. Najboji igrač gostiju Lebron Džejms propustio je priliku da meč reši u regularnom delu, jer je na 11 sekundi pre kraja pri vođstvu od dva razlike promašio jedno od dva slobodna bacanja.

Bulsi su izjednačili u poslednjem napadu trojkom Votsona dve sekunde pre kraja. U dodatnih pet minuta postojao je samo jedan tim - Čikago. Majami je u produžetku postigao samo dva poena, po jedan Vejdov i Bošov s penala.

Trener Bulsa Tom Tibodo mnogo je rizikovao forsiranjem rovitih Rouza i Hamiltona. Rouz je meč završio sa samo dva poena iz 16 pokušaja šuta, A Hamilton sa sedam, iako su objica proveli po 25 minuta na parketu.

Srećom po Tibodoa, raspoložene su bile njihove zamene Si Džej Votson sa 16 i Kajl Karver sa 11 poena, uz standardno dobra krila Buzera i Denga (19, odnosno 16 poena).

Za Majami je trojka Džejms - Vejd - Boš opet postigla skoro sve poene (71 od 86). Haslem i Čalmers postigli su po četiri poena, a svi ostali zajedno uputili su tri šuta na koš Bulsa. Dvejn Vejd je na ovoj utakmici izjednačio rekord Alonza Moninga po broju utakmica za Majami - 593.

Klipersi su lako izašli na kraj s Minesotom, koja je ovim porazom i matematički izgubila šanse za plej-of. Bez tri najbolja igrača iz prvog dela sezone - Rubija, Ridnaura i Lava i još trojice odsutnih igrača, navijači Vulfsa ništa bolje nisu ni mogli da očekuju.

Nikola Peković je odigrao dobru utakmicu, za 33 minuta ubacio je 17 poena, imao i šest skokova i jednu asistenciju. Solidni u poraženoj ekipi bili su i Majkl Bizli (14 p, 10 as. i Antoni Randolf 16 p, 8 as).

Blejk Grifin je bio najbolji u timu iz Los Anđelesasa 19 poena i 13 skokova, pratio ga je Karon Batler sa 17. Randi Foje je ubacio 11, a Kris Pol je dodao svojih osam, uz isto toliko asistencija.

Klipersima je svaka pobeda važna, jer se s Memfisom bore za prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. San Antonio im je pomogao u toj borbi, pobedom nad Grizlisima 107:97 u režiji Tima Dankana i Manua Đinobilija. Iskusni krilni centar ostvario je dabl-dabl sa 28 poena i 12 skokova, dok je Argentinac postigao 20, od čega 11 s linije penala - iz isto toliko pokušaja. Toni Parker je zabeležio 13 poena i devet asistencija.

U poraženom timu bolji od ostalih bli su Rudi Gej sa 19 poena i Mark Gasol sa 14 poena i 10 skokova.

Navijači šampionskog Dalasa još uvek strepe da li će se njihovi ljubimci uopšte plasirati u plej-of ove sezone, ali ako Dirk Novicki i Džejson Kid nastave u sinoćnom ritmu, mogu da se opuste. Maveriksi su savladali Voriorse 113:102, sjajni Nemac je ubacio 27 poena, a Kidu je nedostajao samo jedan poena za tripl-dabl (12 asistencija, 10 skokova).

Džejson Teri i Brendan Rajt ubacili su po 16, a Šon Marion sedam, uz 12 skokova. Kod Voriorsa, koji su se davno oprostili od plej-ofa, istakli su se Dejvid Li sa 30 i Klej Tompson sa 24 poena.

REZULTATI:

Čikago - Majami 96:86 p.

Minesota - LA Klipers 82:95

San Antonio - Memfis 107:97

Golden Stejt - Dalas 103:112

Šarlot - Detroit 85:109

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA