Uhapšeni Zoran i Zdravko Mamić na granici!

Braća Mamić se sumnjiče za utaju poreza, te su lišeni slobode pod obrazloženjem ''opasnost od ponavljanja kaznenog dela, opasnost bega i opasnost od uticaja na svedoke''

  • 9

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije tokom dana.

Vraćajući se sa priprema Dinama u Sloveniji, policija ih je privela pod obrazloženjem ''opasnost od ponavljanja kaznenog dela, opasnost bega i opasnost od uticaja na svedoke'' u postupku koji se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Mamić pevao: "Ne može nam niko ništa", a onda je njemu i bratu upala policija!

Podsetimo, oni su optuženi za utaju poreza, odnosno da su oštetili Dinamo za više od 90.000.000 kuna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih advokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira tima i kluba, odlučili su se neodložno za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti - stoji u saopštenju Dinama:

- Želimo da naglasimo kako cijela ekipa, stručni štab, fudbalska škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza svojih kolega i potpuno smo uvereni da će dokazati svoju nevinost.

Osim njih dvojice, postupak se vodi i protiv Damira Vrbanovića, izvršnog direktora Fudbalskog saveza Hrvatske, koji je po povratku iz Minhena prethodnu noć proveo u policijskom pritvoru. Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjači da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    4. jul 2015 | 17:43

    Doci ce u situaciju kao i u Srbiji da niko neće da vodi klubove... Ove države bivše Juge neznaju šta će sa sportom nedonose moderne zakone u toj oblasti niti dozvoljavaju privatizacije a para sve manje...i tako su ljudi koji vode klubove često prinudjeni da funkcijonisu na granici zakona i sve da bi opstali i dok imaju političku podršku to ide tako kad dodje do promena ovi drugi ih cepaju i postavljaju neke svoje pulene...i tako u krug... Plašim se da će takva situacija dovesti do problema u sportu... a sport i sportisti su nešto najpozitivnije na našim prostorima...po ćemu nas prepoznaju u celom svetu... Prema tome polako da vidimo šta se iza brega valja...

  • Pavle Šumadinac

    4. jul 2015 | 17:33

    MENI JE ON ZANIMLJIV...I IZUZETNO USPEŠAN ČOVEK JEDAN OD NAJUSPEŠNIJIH U SPORTU NA PROSTORU BALKANA... SVAKI KLUB BI POŽELEO TAKO SPOSOBNOG I USPEŠNOG MENADŽERA... ALI U FUDBALU SE VRTI VELIKA LOVA I ONDA NARAVNO DA IMA SVEGA I SVAČEGA... ALI I KOD HRVATA JE SLIČNO KAO KOD NAS SVE SE PRAŠTA OSIM USPEHA...I ČIM STEKNE I IMA ODMA DA GA SKRATIMO...VIDEĆEMO ŠTA CE SUD REĆI... VEROVATNO CE BITI TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ... Nemam razloga da branim Mamića ali imam utisak da su neki novi nanišanili Dinamo slično kao kad su DŽajića skembali...znamo zbog čega...

  • Jat....

    4. jul 2015 | 19:46

    Pustite coveka da radi svoj posao..da nije bilo njega fudbal bi se zaboravio u Hrvatsku..Covek je genijalac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA