HRVATSKI PREMIJER PISAO PLATINIJU: Hrvati nisu fašisti, nego partizani!

Zoran Milanović računa na to da Francuz nije čuo za Jasenovac

  • 20

Hrvatski Premijer Zoran Milanović pismom se obratio predsedniku UEFA Mišelu Platiniju u nadi da će time uspeti koliko toliko da smekša stav Evropske fudbalske unije prilikom izricanja kazne za Hrvatski fudbalski savez.

UEFA bi uskoro trebalo da izrekne kaznu za Hrvate zbog incidenta koji se dogodio tokom kvalifikacionog duela sa Italijom na Poljudu, kada su nepozati huligani na terenu iscrtali ozloglašeni kukasti krst.

UEFA POKRENULA POSTUPAK: Hrvati imaju jedan argument da ne budu drakonski kažnjeni zbog kukastog krsta!

Zanimljiv je bio jedan od argumenata Milanovića upućen Platiniju.

- Hrvatska je tokom Drugog svetskog rata imala najveći udeo antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Evropi,  a građana Hrvatske bilo najviše u partizanskim jedinicama tokom rata - naveo je hrvatski premijer.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Razumem da će najverovatnije biti sankcija protiv Hrvatskog fudbalskog saveza. Međutim, želeo bih da apelujem na razumevanje UEFA i da upozorim na činjenicu da Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne.

Pogledajte kako su na splitskom stadionu pokušali da zamaskiraju kukasti krst! (VIDEO)

Milanović naslućuje da se Hrvatima sprema najoštrija moguća kazna i da bi to bila pobeda onih koji su nacrtali kukasti krst.

- Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak sprečila uspeh reprezentacije u dosadašnjim, za našu nacionalnu vrstu, izvrsnim kvalifikacijama za Euro 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti Savez, ali to bi uništilo i reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača i dugoročno bi naštetio fudbalskoj igri u Hrvatskoj. Apelujem na Vas, gospodine predsedniče, ne dopustite da se Euro 2016 održi bez učešća svih najboljih nacionalnih selekcija. Igra se mora odigrati na terenu .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браде

    8. jul 2015 | 19:27

    Vidi se da je Srbin, posto je duhovit covek...

  • Aleksandar

    8. jul 2015 | 19:40

    Promenili dres 45-te...

  • Snezana яяя

    8. jul 2015 | 21:26

    Zokija malo vrucina udarila u glavu, pa umesto ustase, kaze partizani, omaklo mu se, valjda ce i ovo zahladjenje uskoro……………

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA