Pogledajte kako su na splitskom stadionu pokušali da zamaskiraju kukasti krst! (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama, fašistički simbol napravljen je uz pomoć hemikalija nekoliko dana pred utakmicu Hrvatska - Italija

  • 4
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Hrvatska strahuje od kazne koju bi UEFA mogla da izrekne nakon najnovijeg i najneverovatnijeg incidenta.

Tokom meča kvalifikacija za EURO 2016 između "vatrenih" i Italije, novinari koji su doputovali sa gostujućom reprezentacijom primetili su na terenu stadiona Poljud iscrtan kukasti krst, simbol fašizma i nacističke Nemačke.

Tokom poluvremena su radnici na stadionu pokušali nekako da zamaskiraju simbol, koji je izgleda, prema nezvaničnim informacijama, napravljen uz pomoć hemikalija nekoliko dana pred utakmicu.

HRVATSKI NAVIJAČI SU I PRE PRAVILI KUKASTI KRST: Teren ispolivan hemikalijom danima pre meča! (FOTO)

Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne, prenela je agencija Hina.

HRVATSKA U ŠOKU: Kockaste izbacuju iz kvalifikacija zbog kukastog krsta? (VIDEO)

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona Poljud, uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem - 1:1.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", saopštila je kancelarija predsednice Grabar Kitarović.

Kako je istaknuto, "Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu".

Grabar Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu.

Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

"Tražim hitnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na terenu stadiona napravile znak kukastog krsta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvodjanin

    14. jun 2015 | 04:35

    Uvek neki razlog nema ovoga puta napolje iz svih takmicenja vi ste jos za tu ideologiju nemoze vam pomoci

  • sudija

    14. jun 2015 | 21:08

    Od vaseg Tudjmana vi ste se vratili fasizmu,preko Tomsona pjevaca i ustaskih povika , pa odavanja poste poginulim ustasama i rusenjem partizanskih spomenika koje nikada niste osudili a kamo li zabranili. Vi ste zasluzili da vas cijeli svijet izopci i distancira se od vas.

  • Mirko cro-cop

    13. jun 2015 | 20:21

    Italijani su to uradili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA