SLAVLJE EDIJA RAME I ALBANSKIH FUDBALERA: Evropska pravda je zadovoljena!

U Albaniji je pozdravljena odluka Arbitražnog suda u Lozani

  • 17

Albanski premijer Edi Rama reagovao je povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani da reprezentaciji njegove zemlje dodeli tri boda na prekinutoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016 sa Srbijom, u oktobru prošle godine.

Na utakmici koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minutu došlo je do incidenta kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom "Velike Albanije". To je uzrokovalo gužvu, koja je na kraju rezultirala da navijači upadnu na teren i napadnu albanske igrače, od kojih su neki prethodno nasrnuli na Stefana Mitrovića, koji je samo želeo da ukloni zastavu sa terena.

Džaka i Lila su napali Mitrovića na terenu kad je skinuo zastavu! (VIDEO)

- Supeeer! Ovo je evropska pravda! Crveno-crni dobili su tri boda iz Beograda - napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

Informaciju je podelio i Fudbalski savez Albanije na zvaničnom Tviter profilu.

UEFA je prvobitno registrovala utakmicu sa 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila sa minus tri boda zbog utrčavanja gledalaca na teren.

Vučić: Odluka suda u Lozani je SRAMNA

Nakon toga oba Saveza uložila su žalbu CAS-u.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz FSS za sada nema komentara na tvrdnje Albanaca.

Na društvenim mrežama kreću polako reakcije, a među prvima se javio Amir Abraši, albanski reprezentativac koji nastupa za Frajbrug.

- Hteli su tri boda. Pravda je stigla u zemlju, pre naše Velike Albanije - napisao Abraši, uz foto-montažu sa zastavom, koju možete videti klikom OVDE.

Selektor Albanije Đovani de Bjazi smatra da je pravda zadovoljena.

- Svi su očekivali ovakvu odluku i nisam sumnjao u to da ćemo dobiti tri boda. Svi argumenti su bili na našoj strani zbog svega što se desilo u Beogradu, što je jasno istaknuto i u žalbi Sudu u Lozani. Srećan sam je pravda zadovoljena, i sada smo svi opušteniji. Šanse za Evropsko prvenstvo su nam sad veće, ali još nas čeka dug put - izjavio je selektor Albanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jao meni

    10. jul 2015 | 12:26

    Pa gde ste sad evropejci, oni sto podravaju eu. Zavukli se u misiju rupu. Jaooo bagro zapadnjacka. Na sve na ine pokusavaju da nas isprovociraju, da imaju povoda da nas napadnu. Oni sad pukose od gneva jer je Rusija stavila veto na onu ismisljeno preuvelicanu stvar srebrenicu. Cuj genocid, pa sta su onda ustase uradile u Jasenovcu(gde je ubijeno vise od 700 000 Srba) to nije genocid ???? Nacisti nisu izvrsili genocid ???? Bagro zapadnjacka

  • Dr_sokrates

    10. jul 2015 | 13:35

    Ja se više ne obazirem na ove gluposti. .. Jel svako ko je bar malo pametan već je skapirao da pravda ne postoji. .. hajka koju Evropa vodi protiv srbije je kulminirala sa ishodom ove utakmice i proglasavanjem srpskog naroda genocidnim. ... a nemačka koja je haos pravila na čelu sa hitlerom.. nije genocidna. .. samo cu reći kolo sreće se okreće. ....

  • Zvezdasica

    10. jul 2015 | 13:47

    Sta vam kriv Bogdanov da je vise takvih ne bi srali po nama ovako a vi cutite sta trebao je da ih pusti jos da se setaju sa njom koji ste vi Srbi bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA