Otkriveno zašto su Albanci dobili 3 boda iz Beograda!

Albanski mediji su još pre nekoliko meseci pisali o tome da bi konfuzno i kontradiktorno svedočenje kapitena Srbije moglo da donese odluku u korist njihovog nacionalnog tima, a da li su na ovo mislili?

  • 75

Srbija je doživela još jedan diplomatski fijasko posle odluke Suda za sportsku arbitražu da poništi odluku UEFA sa meča Srbija - Albanija i dodeli trijumf i samim time tri boda albanskoj reprezentaciji. Sud u Lozani je izdao i obrazloženje zašto je doneo takvu odluku, a mnogima je kada su ga pročitali prošlo kroz glavu pisanje albanskih medija o svedočenju Branislava Ivanovića koje je bilo kontradiktorno.

ŠAMAR SRBIJI: Sud u Lozani dodelio Albancima tri boda iz meča u Beogradu!

SLAVLJE EDIJA RAME I ALBANSKIH FUDBALERA: Evropska pravda je zadovoljena!

Naime CAS je doneo ovu odluku zato što navodno nije uspeo da pronađe dokaz da su albanski savez i fudbaleri odbili da nastave utakmicu pred praznim tribinama, iako je FSS tvrdio da im je ponudio takvu soluciju nakon prekida meča.

Upravo i to bi trebalo da je bio jedan od segmenata o kome je svedočio kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović pred sudom u Lozani kada su saslušavane žalbe, posle čega su albanski mediji preneli vest da je upravo njegovo svedočenje šansa da se donese odluka u korist njihove reprezentacije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Razlog za to je bilo što se navodno naš kapiten u toj situaciji zbunio i da su njegove izjave, kao i još neka svedočenja, bili konfuzni i kontradiktorni. Naš kapiten je, navodno, posle meča dao izjavu delegatu da je sudija martin Etkinson bio u svojoj svlačionici, a onda pred sudom rekao da je Englez došao zajedno sa fudbalerima Srbije do svlačionice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pitanje je samo da li se to odnosi na situaciju kada su on i njegov zamenik Kolarov, kao i ostali čelnici našeg Saveza nudili Albancima da se nastavi meč pred praznim tribinama, što su oni kategorički odbili. Kako su medije kasnije obavestili FSS i sami fudbaleri.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog svega toga, Sud za sportsku arbitražu je procenio da je Fudbalski savez Srbije odgovoran za prekid i dodelio tri boda Albaniji, dok je na snazi ostavio drugi deo odluke UEFA po kome se Srbiji oduzima tri boda, i igranje dva meča bez prisustva publike, kao i kaznu od 100.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cro

    10. jul 2015 | 18:05

    Hrvat sam, ali osjećam potrebu reći da je Srbija u vezi ovog slučaja oštećena i da ovo nije pravedno. Na stadion prilikom utakmice spustiti zastavu koja prikazuje jednu državu sa pretenzijama na 4 susjedne države je međunarodni incident. Debila za takve stvari će uvijek bit, ali šta rade oni koji donose odluku o krivici? Očito su bili pristrani prilikom donošenja iste.

  • Lakrdija

    10. jul 2015 | 15:35

    Pravda??? Nas ovaj gubitak od tri boda ne sme boli kad i onako nemamo sanse za odlazak na Euro,ali boli nas ocigledna NEPRAVDA prema svemu sto je SRPSKO!!! ZATO ZBIJTE REDOVE I RAZBUCAJTE IH U SRED tirane,to ce ih vise zaboleti nego nas!

  • Shortcut

    10. jul 2015 | 15:31

    Sve Fudbalere kojima je Ramadani menadžer, najuriti iz reprezentacije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA