ČOVIĆ: Blokada Zvezde je dokaz da nismo državni projekat!

Prvi operativac crveno-belih dao je izjavu povodom odluke FIBA da se tom klubu zabrani dovođenje novih igrača zbog ranijih dugovanja

  • 25

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je zabrana transfera novih igrača od strane FIBA, na osnovu blokade Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), dokaz da crveno-beli nisu državni projekat.

FIBA je usled tužbe trojice bivših košarkaša Crvene zvezde aktivirala klauzulu BAT kojom se crveno-belima zabranjuje angažovanje novih igrača dok se ne izmire sva dugovanja.

- To što se desilo nije ništa neuobičajeno, takve stvari se dešavaju. Radi se o dugovanjima prema igračima u sezoni 2013/2014. Određena suma se duguje Rašku Katiću, Marku Simonoviću i Tadiji Dragićeviću - izjavio je Čović.

Prema njegovim rečima, blokada je dokaz da Zvezda nije državni projekat.

- Da je istina to što se toliko isticalo sada sigurno ne bismo imali ovu vrstu problema. Ali, kao što nismo kukali ni tokom prošle sezone u kojoj je bilo problema, a koja je bila najuspešnija u istoriji kluba, tako nećemo ni sada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je dodao da je prioritet kluba bio da se izmire obaveze po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR).

- To smo uspešno okončali, a sada ćemo se potruditi da pronađemo rešenje i za ovu situaciju. Siguran sam da zvezdaška javnost nema razloga za brigu i da ćemo učiniti sve da rešimo problem dugovanja prema pomenutim igračima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na kraju prvi čovek crveno-belih je poručio:

- Žao mi je što u Srbiji već dugo vremena samo negativna vest izaziva pažnju. Zato ću možda i rastužiti neke informacijom da se KK Crvena zvezda po ovom pitanju više neće oglašavati.

Crveno-beli su nedavno objavili da je završen proces UPPR-a, ekipa opet ima adresu na Malom Kalemegdanu, a naredne sezone igraće u A grupi Evrolige sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deonisious bolan majci

    11. jul 2015 | 14:02

    Ma da... Taj čarobni svet FMP-a

  • Marko

    11. jul 2015 | 15:29

    A 15 miliona duga koji je otpisan? Sta to dokazuje?

  • Neko Iz Mase

    11. jul 2015 | 14:41

    Познато мајстор за извртање чињеница. Забрана је једино доказ његове арогантности и осионости. Примарни циљ био је прекид дугогодишње доминације Партизана и освајање трофеја, и да би се то успело морало се дебело платити садашњим играчима по цену дуговања бившим. Који то спортски колектив а да није државни пројекат може да врати 16 милиона евра дуга повериоцима а да није продао ниједног играча...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA