Jaka Blažič napušta Zvezdu i odlazi u Tursku

Slovenački reprezentativac na meti Gacijantepa

  • 11

Početkom maja, specijalizovani košarkaški sajt Eurohups najavio je da će Jaka Blažič na leto napustiti Crvenu zvezdu i otići u Tursku. Izgleda da su bili u pravu...

Tada nije otkriveno koji klub je u pitanju, ali moguća potvrda stiže dva meseca kasnije. Sportando tvrdi da će Slovenac preći u Gacijantep koji sa klupe predvodi Jure Zdovc.

Jaka Blažič vodio navijanje: Zato što ste vi verovali slepo... (VIDEO)

Blažić je ove sezone u ABA ligi prosečno beležio 7,7 poena i 2,7 asistencija po meču.Osvojio je dva kupa, ABA ligu i domaće prvenstvo za dve godine. Vrlo brzo je postao miljenik Delija, ali je u finišu sezone ''otanjio'' sa formom.

Ukoliko se pridruži Turcima saigrač će mu biti bivši centar Partizana Đorđe Gagić. Zvezdu su do sada napustili Boban Marjanović i Čarls Dženkins, a Markus Vilijams je veoma blizu selidbe sa Malog Kalemegdana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IgorO

    12. jul 2015 | 17:09

    Hvala Jaka i srecno. Sjajan je borac, ali Zvezda nema sta da trazi u buducnosti ako svake godine ne izbaci bar jednog ili dva svoja juniora. Guduric je prosle godine igrao odlicno za FMP, sada je jedan od nosilaca igre mlade reprezentacije i mislim da bi mogao da igra bar na Blazicevom nivou.

  • 12. jul 2015 | 14:47

    Hvala za sve i sretno ti bilo!

  • miki

    12. jul 2015 | 12:49

    ovo je prvo pojacanje zvezde za novi sezonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA