BABOVIĆ IZ SLOBODNJAKA PROBIO BUNKER: Partizan srušio Dilu u 83. minutu (FOTO)

Iskusni vezista ''prekratio muke'' crno-belima golom i srušio gruzijskog šampiona - 1:0

  • 48

Mučio se Partizan puna 83 minuta protiv Dile, stvarao prilike iz igre i bio bolji rival, ali su do pobede protiv gruzijskog šampiona stigli iz prekida - fenomenalnog slobodnog udarca koji je izveo Stefan Babović - 1:0 (0:0).

Tim golom Babović je doneo značajan trijumf crno-belima u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i donekle umanjio pritisak pred put u Gori za sedam dana. Jer, protivnik skoro ništa od fudbala nije pokazao u Humskoj i sa ovakvim pristupom igri neće imati šta da traži protiv crno-belih.

Babović provocirao navijače Partizana posle gola! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da su se računale šanse i korneri, Partizan bi zabeležio najubedljiviju pobedu u istoriji kvalifikacija. Kao osice su crno-beli napadali, ali je golman Ševčenko rukometnim odbranama spašavao gol svog tima.

U pomenutom 83. minutu nije mogao ništa, a bio je savladan i u nadoknadi vremena. Međutim, lopta nije htela u gol posle indirekta Jevtovića pošto je Brašanac zasmetao na gol liniji.

Iako su priželjkivali veći rezultat, fudbaler Partizana mogu da budu zadovoljni i ovim minimalcem. Rekli smo da su Gruzijci bili ''operisani'' od napadačkih akcija, ali su u odbrani imali vojničku disciplinu. Toliku da se Božinov i Abubakar prosto nisu videle za 60, odnosno 70 minuta koliko su igrali.

Jeste Babović tvorac Partizanove pobede, ali ubedljivo najbolji igrač Partizana bio je Darko Brašanac. Prvi je zapretio u 5. minutu, a mogao je do gola još u dva navrata. Ne treba zaboraviti ni odličnog Ninkovića, kao i Vulićevića. Najbolji u protivničkoj ekipi bio je bek Kurcilava, a vredi pomenuti da su gosti u 82. minutu ostali bez igrača manje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Palavandišvili je isključen nakon faula nad Živkovićem, a publika sa istoka i zapada je tražila da upravo Žile izvede slobodnjak. To se nije svidelo Baboviću koji je kasnije neprimereno gestikulirao ka tribini odakle se i posle gola čulo ''Žile, Žile''.

PARTIZAN - DILA GORI 1:0

(Babović 83)

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Ćirković, Balažic, Brašanac, Babović, Ninković (S. Ilić 72), Jevtović, Oumaru (Živković 60), Božinov (Šaponjić 77)

DILA GORI: Ševčenko, Kurcilava, Kvahadze, Kvirkvelia, Navalovski, Papava, Palavandišvili, Razmadze, Iluridze, Gvalija, Marcvaldze (Džarira 83)

PFC logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA