Prepucavanja na Skupštini FSS, novi izbori počinju 28. septembra!

Tole Karadžić nasmejao prisutne, Kokeza odgovorio Ješiću

  • 0

Nema više odlaganja. Iako je dobio novi mandat Tomislav Karadžić je prihvatio da na svim nivoima raspiše izbore u srpskom fudbalu. Zapravo, realno je da krajem 2015. najkasnije januara 2016. godine Srbija dobije novog predsednika Saveza. Na zasedanju najvišeg tela fudbalske organizacije određeno je da 28. septembar bude početak za nove izbore kada bi trebalo da dobijemo Karadžićevog naslednika.

Odlazak Zorana Lakovića iz FSS u UEFA, gde će imati nova zaduženja, otvorilo je prostor za još veće promene u FSS.

Član Skupštine FSS-a Goran Ješić prvi je progovorio o odluci iz Lozane i zamerio fudbalskoj organizaciji što je u javnost, posle kazne, izašla sa objavom u kojoj je, između ostalog, rečeno da "kazna predstavlja presedan, usuđujemo se reći i sramotu za pravo i pravdu, politički jasno obojenu i skandaloznu za evropski i svetski fudbal".

- Mi nismo PR sluzba za javno mnjenje. Ne smemo da dajemo onakva saopštenja kao posle odluke suda u Lozani - rekao je Ješić.

ZVEZDA: Karadžić da ode brzo da ne bi stigao da uništi i zlatne omladince!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je naveo da je politika uplela prste u fudbal.

- Ovo namerno pričam pred predstavnikom UEFA. Preti se premijerovim imenom. Za 12 godina promenio sam tri vlasti i nikada ovakav pritisak nije bio. Tu pre svega mislim na Kokezu koji ima veliki uticaj na premijera - dodao je Ješić, a onda se i direktno obratio potpredsedniku Crvene zvezde i odnedavno potpredsednikom FSS-a.

- Znamo šta ste radili i zamolio bih vas da to vise ne radite.

Posle Ješićevog izlaganja, za reč javio i Kokeza.

- Ovo je pre svega bio politički, a ne sportski govor. Zamena teza... Voleo bih da bilo ko u ovoj sali izađe i kaže da li sam sa nekim pričao o stvarima koje nisu sportske. Što se tiče same izborne procedure u razgovoru sa čelnicima nije bilo različitog mišljenja i dogovoreno je da to bude polovinom septembra.

KARADŽIĆ: Nikad neću prihvatiti odluku kojom se toleriše puštanje drona iznad terena!

Zanimljivo je bilo na samom početku sednice kada je predsednik FSS Tomislav Karadžić, prilikom iznošenja šeste tačke dnevnog reda, nasmejao sve prisutne.

- Ovde piše da treba da usledi obraćanje gospodina... hm ... sebe - rekao je Karadžić, a potom nastavio:

- Bio sam na godišnjem odmoru i napisao sam celu svesku oko toga zašto raspisujemo izbore. Pošto je to staro, preskočićemo. Naravno da razloga ima dosta. Neću govoriti o odluci suda iz Lozane, neću pominjati ni Albaniju, ni huligane. Neću govoriti ni o nekim politickim pritiscima. Tu pre svega mislim na ove lokalne političare koji su se petljali oko delegata. Govoriću samo o odluci da izvedemo izbore kada se dogovorimo.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Karadžić je iskoristio priliku da se oprosti od Zorana Lakovića, takođe prisutnog na sednici, koji napušta mesto generalnog sekretara FSS i odlazi da radi u Uefa.

- Lepo smo se družili. Gospodin Laković je sjajna osoba s kojom sam odlično sarađivao. Čak sam mu nudio da bude predsednik FSS, ali nije želeo. Pokušavao sam i preko prijatelja da ga ubedim... Njega će zameniti Nebojša Ivković. Zoranu srećan put, Nebojša dobro došao.

(Telegraf.rs/M.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA