KIKS ODBOJKAŠA NA STARTU SVETSKE LIGE: Italijani nas udaljili od polufinala

I bez četvorice važnih igrača Azuri se pokazali kao bolji rival od našeg tima

  • 0

Najbolji srpski odbojkaši poraženi su na startu finalnog turnira Svetske lige koji je počeo u Rio de Žaneiru od Italije, čime im je otežan put ka polufinalu.

Oslabljeni Azuri savladali su učenike selektora Nikole Grbića rezultatom 3:2 (25:23, 14:25, 25:23, 20:25, 15:9) u hali "Marakanazinjo", pa je našem timu sada neophodna pobeda protiv Poljske u drugoj rundi (petak, 21.05) kako bi nastavili takmičenje.

Italija i Poljska sastaće se danas od 21.05 sati.

Srbija je ključni pad u igri doživela u taj-brejku kada su italijani, predvođeni 19-godišnjim tehničarem Đanelijem, napravili veliku seriju od 8:1, uz tri asa pomenutog igrača, pa su komotno priveli odlučujući period igre kraju u svoju korist. Naši su kasnije došli do 6:14, ali je to bilo kasno, prekasno buđenje...

Najefikasniji u našem timu bio je Atanasijević sa 26 poena.

Naše je možda opustila činjenica da su Azuri igrali bez četvorice standardnih igrača, ali to je izgleda više motivisalo naše rivale, nego srpske odbojkaše, koji su igrali sa mnogo oscilacija tokom čitavog meča i nisu pronašli dobitnu kombinaciju za pobedu.

U grupi I dogodilo se veliko iznenađenje u režiji Francuza, koji su savladali domaćina turnira, favorizovane Brazilce rezultatom 3:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA