Partizan već zaradio 1,180.000 evra, a nije ni blizu Lige šampiona!

U istom danu kada su eliminislai Dilu Gori i profitirali od plasmana u 3. kolo kvalifikacija, crno-bele je obradovao i transfer Mitrovića u Njukasl od koga će takođe lepo zaraditi

  • 25

Koliko takmičenje pod okriljem UEFA - konkretno Liga šampiona, pa čak i same kvalifikacije za elitno takmičenje, mogu biti unosni za klubove na svom primeru se uverio i srpski šampion Partizan.

Crno-beli su prošli tek prvu prepreku na putu ka Ligi šampiona od ukupno tri, a već su zaradili 1.180.000 evra!

>>> IMAMO ŠANSU PROTIV STEAUE: Igrači Partizana spremno čekaju velikana iz Rumunije!

Poznato je da UEFA iz godine u godinu uvećava fond nagrada za svaki plasman, za svaki remi i za pobedu, kako u kvalifikacijama, tako i u grupnoj fazi koja za sve klubove, pogotovo iz našeg regiona, deluje kao El Dorado.

>>> FOTO-UBOD: Hrvatska zastava na meču Partizana u Gruziji!

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Konkretno, pomenuti iznos koji je garantovan Partizanu dobija se kada se saberu 250.000 € (premija za svaki klub koji je na nacionalnom nivou izborio pravo da igra kvalifikacije za LŠ), 300.000 € (premija za učešće u 2. kolu kvalifikacija za LŠ), 400.000 € (premija za učešće u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, a ono sada čeka crno-bele) i u najgorem slučaju još 230.000 € (tzv. „solidarity payment“ iz kvalifikacija za LE, za ekipe koje ne izbore grupnu fazu LE), piše u analizi do sada urađenog na zvaničnom sajtu Partizana.

>>> PARTIZAN NASTAVLJA KA LIGI ŠAMPIONA: Abu i Žile tandem za rušenje Dile! (VIDEO)

Ovo poslednje (230.000 €) bi sledovalo crno-belima samo u najgorem slučaju, a to bi bilo onda ako bi ekipa Zorana Milinkovića zabeležila neuspehe i u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, a onda i u plej ofu za Ligu Evrope!

Ako Partizan ipak zabeleži još neku pobedu  onda se klubu iz Humske otvaraju mogućnosti za nove zarade na ime premija (bonusa) od strane UEFA.

Pored toga što su plasmanom u 3. kolo crno-beli ostvarili milionsku dobit, u klubu zadovoljno trljaju ruke, jer je istog dana potvrđen transfer Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukals, od koga Partizan dobija blizu 2 miliona evra od procenata prilikom prve prodaje napadača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PERA DILEJA

    22. jul 2015 | 11:29

    Zvezda je zaradila 5,5 od Gasproma, i plus placenu evro licencu, a nije srpskom fudbalu tri godine donela ni jedan bod. Gde je tu pravda?

  • Partizan ponos Srbije

    22. jul 2015 | 11:49

    Kako je moguce da Zvezda nikog u Evropi ne moze da pobedi kad tamo nema Toleta?

  • Cionista

    22. jul 2015 | 12:58

    Institucija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA