TRANSFERI: Zvezda želi vezistu Sarajeva, Krasić pronašao novi klub

Hvala vam što ste na Telegraf Sportu pratili sva dešavanja na fudbalskom tržištu

  • 0

Još jedan uzbudljiv dan vezan za dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci je završen

Obeležio ga je propali transfer Sergeja Milinkovića Savića u Fjorentinu i to zbog devojke, ali i ponuda trećeligaša za Marija Balotelija.

23.00 - ARSENAL SPREMAN DA POŠALJE PONUDU ZA ROJSA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako engleski mediji prenose, Arsenal je spreman da pokvari posao Liverpulu i pošalje ponudu Dortmundu za Marka Rojsa. S obzirom na to da imaju 200 miliona funti za transfere, Tobdžijama neće biti teško da ponude 47 za Nemca.

22.15  -KAHRIMAN SE VRAĆA U ZVEZDU

Damir Kahriman nije uspeo da se izbori za ugovor sa Bastijom i vratiće se u Beograd.

- Kahriman nije završio posao u Francuskoj, a detalji mi nisu poznati. Samo mi je rekao da se vraća, a Zvezda nije bila prepreka i dali smo Damiru, koji je sjajan momak slobodu da izabere, pored ugovora koji ima do sledećeg juna. Možda bude nešto konkretno do kraja prelaznog roka - istakao je za Novosti sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević.

21.39 - KRASIĆ U ANTALIJI?

Kako turski mediji prenose, Miloš Krasić će najverovatnije na jednogodišnju pozajmicu u Antaliju. Krasić je prošle godine u Feneru bio sklonjen u drugi plan, trenirao je i sa drugim timom, a sada je vreme za oživljavanje karijere. Podsetimo, nekadašnji reprezentativac bio je na meti Zvezde i Partizana ovog leta.

U Antaliji igraju Samjuel Eto i Lamine Dijara, a očekuje se i dolazak Viktora Valdeza.

21.08 - DRAGOVIĆ NA METI NAPOLIJA

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Napoli pokušava da osveži defanzivnu liniju pred početak šampionata, a prvi pik je austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović. Italijani nude Dinamu iz Kijeva 15 miliona evra.

20.45 - AVRAMOV PONOVO U FJORENTINI?

Vlada Avramov je blizu da ponovo obuče dres Fjorentine. Čelnici Ljubičastih vide iskusnog 36-godišnjeg čuvara mreže kao treću opciju iza Sepea i Tatarušanua. Njegova prednost je što je slobodan igrač.

20.27 - CIMIROT NA METI ZVEZDE

Defanzivni vezista Sarajeva Gojko Cimirot nalazi se na listi želja Crvene zvezde koja će u skorije vreme najverovatnije prodati Aleksandra Kovačevića. Međutim, Sarajlije se neće tako lako odreći svog veziste. Pomenimo da su već odbili 600.000 evra od zagrebačkog Dinama.

18.41 - DOGOVORILI SE PSŽ I JUNAJTED

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đavol i Sveci uspeli  da postignu usmeni dogovor za posao vredan 65.000.000 evra. To znači da će Anhel di Marija u narednih 48 sati otići u Njujork, gde se PSŽ nalazi, kako bi dogovorio lične uslove.

17:57 - HRVATSKI VUNDERKIND IDE IZ BARSE

Mladi fudbaler Barselone Alen Halilović dobio je ponudu Evertona i Vest Hema da nastavi karijeru u nekom od ta dva kluba, preneli su španski mediji.

Englezi su ponudili 6 miliona evra za 19-godišnjeg krilnog napadača, dok je nešto slabiju ponudu poslao Ajaks, oko 4 miliona.

17.26 - FELIPE LUIS SE VRATIO U ATLETIKO

Pre godinu dana Felipe Luis je za 22 miliona prešao u Čelsi, a sada se vraća u Atletiko za 16. Odličan posao Jorgandžija koji su vratili nekadašnjeg igrača, pritom zaradivši 6 miliona. Brazilac je potpisao ugovor na četirti godine.

17.12 - BIVŠI IGRAČ ČELSIJA U ŠALKEU

Nemački mediji su obelodanili da je bivši igrač Čelsija Franko di Santo novi član Šalkea.

16:45 - DA LI JE MOGUĆE? FIORENTINA NEĆE MILINKOVIĆ-SAVIĆA ?! 

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Novi, neočekivan obrt (ako tu reč uopšte možemo da upotrebimo u ovoj transfer sagi), dogodio se u "slučaju Sergeja Milinković - Savića" i Fiorentine. Najnovija vest glasi da je klub iz Firence ODUSTAO od srpskog fudbalera, iako je ovaj u toku dana stigao u Toskanu i tamo se sastao sa čelnicima Fiorentine. Umesto stiska ruke, zlatni srpski omladinac predočio je čelnicima kluba da mu treba još malo vremena da razmisli, što ovi nisu prihvatili, pa su se i definitivno razišli.

- Nećemo nikoga moliti da igra za nas. Pitao nas je da mu damo još vremena da se odluči, ali to nismo želeli da prihvatimo i odustali smo od Milinković-Savića - rekao je novinarima ispred stadiona sportski direktor kluba Daniele Prada.

Ovakvim epilogom su najzadovoljniji u Laciju, zbog kojeg se naš fudbaler i nećkao da li da pređe u Firencu. Sada je makar jasno gde će nastaviti karijeru. Mada, posle svega, ni u to nismo 100 posto sigurni.

16:31 - AJU BESAN NA LORIJEN

Transfer Džordana Ajua iz Lorijena u Aston Vilu trenutno je u zastoju, jer francuski klub traži više nego što je ponudio klub iz Birmingema, a to je suma od 10 miliona evra. Trenutna situacija i te kako nervira francuskog fudbalera.

-  Ovo je neverovatno! Iz kluba su mi rekli da mogu da idem za 10 miliona, ali sad traže 12 miliona i još neke bonuse, pa ispada da je čitav transfer 17 miliona evra! To je kraj! Što se mene tiče, ja sam otišao iz Lorijena. Kupili su me za 5 miliona, a sada me blokiraju. Od danas sam u Birmingemu, idem u Aston Vilu. Neću da treniram sa Lorijenom i niko me ne može naterati da promenim mišljenje - poručio je Aju.

15:15 - ISLANĐANIN NOVA UZDANICA OLIMPIJAKOSA

Real Sosijedad je potvrdio da je Algred Finbogason prešao u Olimpijakos na jednogodišnju pozajmicu. Grci će imati prava da otkupe njegov ugovor za 7 miliona evra na kraju naredne sezone, ako se Islanđanin pokaže kao dobro rešenje u navali Atinjana.

14:21 - NEMAC POTPISAO ZA RAJO

Rajo Valjekano je saopštio da je Nemac Patrik Ebert (napadač, 28) potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz madridskog predgrađa. Ebert je prethodnu sezonu igrao za moskovski Spartak, a dolaskom u Rajo vratio se u Španiju gde je već igrao za Valjadolid dve sezone.

14:05 - VELIKA NADA ČELSIJA NAPUSTILA BREMEN

Argentinski napadač Franko Di Santo iskoristio je oslobađajuću klauzulu u ugovoru i napustio redove Verdera iz Bremena, potvrdio je ovaj bundesligaš. Verder nije precizirao koji je klub u koji će 26. godišnji Si Santro preći, ali nemački mediji pretpostavljaju da se radi o Šalkeu sa kojim su čelnici Verdera bili u pregovorima. Bivši fudbaler Čelsija igrao je za Verder od 2013. na 49 mečeva u Bundesligi i postigao 17 golova.

13:56 - KRAJ SAPUNICE - MILINKOVIĆ-SAVIĆ STIGAO U FIRENCU!

Lacio, pa Fiorentina, pa opet Lacio, i na kraju - Fiorentina! Dugo je trajala neizvesnost oko toga gde će karijeru nastaviti zlatni srpski omladinac Sergej Milinković-Savić, ali je danas sve jasno - stiže u Toskanu!

Italijanski mediji su javili da će bivši igrač Vojvodine u toku dana obaviti lekarske preglede u Firenci i potpisati četvorogodišnji ugovor sa klubom sa "Artemio Frankija". Tako su Rimljani "izvisili" za potpis odličnog veznog igrača iako su navodno imali njegov pristanak, ali su nudili manje novca Genku nego Fiorentina, što je na kraju bio jedan od razloga što je Srbin završio u Medičijevom gradu.

13:30 - DRAKSLER SE DOGOVORIO SA JUVENTUSOM

Zvezda Šalkea Julijan Draksler na korak je od prelaska u Juventus. Talentovani vezista je dogovorio sve uslove sa Starom torinskom damom, i prihvatio je primanja od oko 3,7 miliona evra na godipšnjem nivou, prenosi portal Goal.com. Ostalo je još ''samo'' da se klubovi dogovore oko obeštećenja, pošto Draksler ima važeći ugovor sa timom iz Gelzenkirhena do 2018. godine.

Foto: AP Foto: AP

Juventus je spreman da izdvoji 25 miliona evra, dok Šalke traži 10 miliona više. Pratićemo razvoj situacije i izvestićemo vas ukoliko bude dogovora.

12:45 - BALOTELI U TREĆOJ LIGI? Karijera italijanskog napadača je u žestokom padu i nesumnjivo da mu je potreban restart. Da li je rešenje za tako nešto odlazak u italijansku treću ligu? Takvu ponudu poslao mu je nekadašnji saigrač iz Milana, Marko Amelija, koji je počasni predsednik ekipe Lupa Kasteli, koja se takmiči u trećoj ligi Italije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Za Balotelija bi ovo bila prilika da se dovede u red, da napravi dva koraka unazad i onda pokaže svima šta sve može. Šest meseci ovde bi ga pročistilo. On ponovo mora da postane skroman, mora da se raduje fudbalu, kao onda kada je počinjao da ga igra - rekao je Amelija, koji veruje da bi za Super Marija najbolje bilo da napravi restart u svojoj karijeri.

12:15 - FUDBALER EVERTONA NA POZAJMICI U FULAMU Luk Garbut prosleđen je na pozajmicu Fulamu iz Evertona. Klub iz Londona je zvanično objavio da je talentovani 22-godišnji defanzivac, koji je nastupao za Englesku reprezentaciju u mlađim kategorijama narednu sezonu provesti na Krejven Kotidžu kao pozajmljen igrač.

11:55 - IBRAHIMOVIĆ U JUNAJTEDU?

Ponovo je  prvom planu Zlatan Ibrahimović, za koga je zainteresovan veliki broj klubova, a poslednji u nizu velikana, koji su se uključili u trku za dovođenje popularnog Ibre, je Mančester Junajted.

Šveđanin je izjavio da je spreman da pređe u redove Crvenih đavola, ali ističe da još uvek nije u dobrim odnosima sa Van Galom, sa kojim se svojevremeno sukobio dok je igrao u Ajaksu.

Ovaj transfer bi mogao da predstavlja svojevrsnu razmenu između PSŽ-a i Junajteda, pošto je Anhel Di Marija ''već viđen'' na Parku prinčeva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

10:45 - STEAUA SE POJAČAVA PRED PARTIZAN

Naredni rival crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Šampiona rumunska Steaua, želi da angažuje prvotimca Levskog Armena Belaida kako bi poboljšala odbrambenu liniju.

Šampiona Rumunije su napustili štoperi Gabrijel Tamaš i Srđan Lukin, pa je odbrana delovala porozno, što se posebno moglo videti u duelu protiv Trenčina.

Pogledajte i neke od najboljih poteza Belaida.

NAJBOLJI STRELAC SUPERLIGE U EMIRATIMA

10:00 - Najbolji strelac Superlige prošle sezone - Partik Eze Frajdej, koji je nastupao za Mlados iz Lučana, potpisao je ugovor sa Al Furijahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Transferi, tračevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA