Zvezdino istorijsko gostovanje: Šta se može očekivati u Gornjem Milanovcu?

U nedelju se igraju tri utakmice Superlige Srbije, Radnik Surdulica - Vojvodina, Metalac - Crvena zvezda i Čukarički - Rad

  • 44

U nedelju se igraju još tri utakmice Superlige, kojima se zatvara drugo kolo šampionata Srbije, a najinteresantniji meč očekuje nas u Gornjem Milanovcu.

Crvena zvezda će gostovati Metalcu po prvi put u gradu iz koga ovaj klub i dolazi. Milanovčani su prethodnih sezona, kada su igrali u elitnom rangu, nekoliko puta igrali protiv crveno-belih, ali nikada na stadionu u svom gradu, koji je izgrađen pre nekoliko godina. Ipak, baš kada su ga izgradili, Metalac je ispao u niži rang, pa sve do sada nije bilo prilike da Gornji Milanovac ugosti ekipu sa Marakane.

Zvezda dolazi u Milanovac posle pobede nad OFK Beogradom u prvom kolu posle preokreta, koji je izazvao veliku polemiku u javnosti.

Kolika je posle svega kvota na Metalac - Zvezda "iz keca u dvojku"?

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Prethodnih dana se pisalo isključivo o tome, pa će biti interesantno videti reakciju izabranika Miodraga Božovića. Oni se nisu previše oglašavali u javnosti, izuzev Luisa Ibanjeza, koji je iziritiran pisanjem o meču na Vračaru, najavio pet golova u mreži Metalca, za koji je, kako je rekao, čuo da je u bliskim odnosima sa Partizanom.

Ni trener Zvezde na konferenciji pred meč nije mnogo pričao o Metalcu, već je pojavljivanje pred novinarima iskoristio za žestok napad na medije, nezadovoljan izveštavanjem posle utakmice OFK - Zvezda. Ipak, iskoristio je priliku i da pecne Milanovčane.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Metalac nije pokazao pravu snagu protiv Partizana, možda zbog teškog vremena. Biće to sasvim druga ekipa protiv nas i sigurno da će nam biti mnogo teško - istakao je Božović, i najavio da u timu Zvezde zbog povreda neće biti Vieire i Matosa, a da slični problemi muče i Ibanjeza i Pavićevića.

Treba napomenuti i da je prvi golman Zvezde Predrag Rajković u subotu bio na žrebu za Svetsko prvenstvo u Sankt Peterzburgu, pa se u Srbiju vraća u nedelju u ranim jutarnjim časovima, i pitanje je da li će ga trener uvrstiti od starta.

Trener Metalca: Nije lako spremiti se za Zvezdu posle Partizana

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Metalac će sa klupe predvoditi Nenad Vanić, koji očekuje težak meč protiv Zvezde, i nada se da će njegova ekipa imati podršku publike na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Zvezda i Metalac su se do sada susretali šest puta, pet puta su pobedu odneli crveno-beli, a jednom je to uradio Metalac, i to na proleće 2010. godine, kada je meč odigran u Kragujevcu. Taj poraz koštao je posla tadašnjeg trenera Vladimira Petrovića Pižona, a možda je i presudno uticao na to da Zvezda te godine ne osvoji titulu.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

U poslednja dva meča Zvezda je pobedila ubedljivo sa po 5:0, s tim da su ti mečevi odigrani još u novembru 2011. i aprilu 2012. godine.

Očekivani sastavi:

Metalac: Belić, Nikodijević, Dopuđ, Sedlar, Rnić, Otašević, Panić, Bukorac, Đenić, Milovanović, Merdović.

Crvena zvezda: Manojlović (Rajković), Cvetković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Savićević, Grujić, Katai, Parker, Jović

Meč u Milanovcu počinje u 19 časova.

U preostala dva meča igraju ekipe, koje su ove nedelje igrale kvalifikacije za Ligu Evrope. Od 18.00 se sastaju Radnik iz Surdulice i Vojodina, dok kolo na Banovom brdu zatvaraju Čukarički i Rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarajlija

    26. jul 2015 | 12:30

    Grobarski kompleksi,sta rec pa normalno da ce bit bar 0-5 pa svi znaju da ekipa Metalca u dobrim odnosima sa Partizanom, e bas zato cemo ih natrpat sa bar 5 komada. Pozdrav

  • CHELSEA 888

    26. jul 2015 | 12:29

    Ako bude sve kako treba pošteno, zvezda nema ekipu za pobedu! Nije odavo imala vako slabu EKIPU! JER KLUB VODE LJUDI KOJIH JE BRIGA ZA ZVEZDU!!! TAKO JE BILO I ZADNJIH PAR GODINA! PA NEK BOLJI POBEDI

  • kvota 1.01

    26. jul 2015 | 12:21

    Zvezda ne sme da dobije Metalac, filijalu malog komsije, koji redno namesta sta stigne, Partizan moze da da 12 golova za 4 minuta al Zvezda je sumnjiva posle drugog, al lep je clanak bio ovde o 6 trenera Partizana za istom floskulom koju ponavljaju o tome kako se stvara klima da Zvezda bude sampion, malo propagande za masu, za ljude koji ne znaju da je Tole resavao i resava sve za Partizan al ne iz ljubavi vec cist interes i pare. Interpol, i domaca policija da proceslja 8 godina da se pogledamo malo, ko i kako izlazi sa trecim timom protiv partizana jer toboz ima znacajnijih utakmica od te, a i malo navodi sve bivsih grobara Boye, mateusa, Asprogenisa, Ilica a i malo Dmitrovica. A ovu trulez od fudbala treba cistiti od glave prvo tole a ostalo ce samo isplivati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA