LŠ POLUFINALE (20,45) Bajern sanja finale kod kuće, a Real podvig šampionske Zvezde (VIDEO)

Švajnštajger: Ići ćemo do krajnjih granica kako bismo pobedili Real; Benzema: Svaki duel sa Bajernom je evropski klasik

  • 0

Spektakl počinje! Utakmicom polufinala između Bajerna i madridskog Reala na Alijanc areni u utorak (20.45) ovosezonska Liga šampiona ulazi u samu završnicu! Četiri kluba boriće se za najprestižniji trofej u evropskom fudbalu, a večerašnji duel dva velikana kluba obogaćen je sa čak 13 trofeja evropskog šampiona tokom istorije ovog takmičenja! Domaćin Bajern ima četiri, dok je madridski Real sa devet titula najtrofejniji klub na Starom kontinentu.

Bajern i Real u večerašnju utakmicu ulaze sa različitim raspoloženjem iz domaćih šampionata. Dok je Bajern praktično ostao bez titule nakon remija sa Majncom (0:0), osam bodova manje od Dortmunda tri kola pre kraja, Madriđani čvrstim korakom grabe ka tituli u Primeri, jer imaju četiri boda prednosti u odnosu na Barselonu pet kola pre kraja. Doduše, narednog vikenda očekuje ih još jedan spektakularan duel, protiv Katalonaca na "Kamp Nou".

Tokom istorije dva tima često su se sastajala u elitnom klupskom takmičenju, poslednji put u sezoni 2006/07, kada je minhenski tim eliminisao Real u osmini finala zahvaljujući golu u gostima - 2:3, 2:1. U polufinalu sastali su se u sezoni 2000/01, kada je Bajern osvojio poslednju titulu. U Madridu su Bavarci slavili 1:0, u Minhenu je bilo 2:1. U ukupnom skoru je 10:6 u korist Bajerna, uz dva nerešena rezultata.

Interesantno, Real Madrid je samo jednom u 30 utakmica na nemačkom tlu došao do pobede - protiv Leverkuzena 2000! Sa druge strane, Bajern je španskim klubovima bio domaćin 27 puta, i samo jednom je poražen u Minhenu - 2002. godine od Deportiva (2:3). Još jedan interesantan podatak stiže iz Minhena, poslednji tim koji je savladao Bajern u Minhenu u polufinalu nekog evropskog takmičenja bila je Crvena zvezda 1991. godine! Bavarci su tada vodili golom Volfarta, ali su Pančev i Savićević doneli preokret beogradskim "crveno-belima".

U Minhenu ovaj susret dočekuju sa nestrpljenjem, a motiv je tim veći ako se zna da se finale Lige šampiona, 19. maja, igra upravo na "Alijanc areni" u Minhenu.

- Ova utakmica nam je sve ili ništa. Moramo da idemo do krajnjih granica mogućnosti kako bismo pobedili Real. Neće biti lako, ali na svom stadionu, uz podršku naših navijača možemo do pobede - rekao je Bastijan Švajnštajger uoči duela.

U madridskom taboru su svesni da tradicija nije na njihovoj strani, ali su samouvereni.

- Biće teško, Bajern je ozbiljna i velika ekipa, svaki duel sa njima je fudbalski klasik. Ipak, mi imamo tim koji je slavio u 90 odsto utakmica ove sezone, pa zašto ne bismo i protiv Bajerna - poručio je Karim Benzema.

Kao i obično kada su ovakve utakmice u pitanju, psihološki rat započeli su španski mediji informacijom da će na kraju sezone golgeter Bajerna Mario Gomez preći u madridski Real. Iz nemačkog tima nije stigao nikakav odgovor na ovakvo pisanje sa Pirineja.

 

Bajern - Real 20.45

Stadion: "Alijanc arena"

Kapacitet: 69.000

Sudija: Hauard Veb (Engleska)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam - Kros, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi - Gomez. Trener: Jup Hajnkes

REAL (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo - Kedira, Ćabi Alonso - Ezil, Benzema, Ronaldo - Iguain. Trener: Žoze Murinjo

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA