Ređaju se ostavke u Zvezdi: Posle Kokeze članovi UO odlaze jedan za drugim!

još tri člana Upravnog odbora crveno-belih su podneli ostavke

  • 14

Osipanje rukovodstva i napuštanje kluba se nastavlja u Crvenoj zvezdi posle svih burnih dešavanja u prethodnih šest dana. U sredu je ostavku podneo Slaviša Kokeza, a samo dan kasnije još trojica članova Upravnog odbora su takođe podneli neopozive ostavke.

>>> Slaviša Kokeza: Evo zašto sam otišao iz Zvezde!

Posle Kokeze, prvi je reagovao Branko Radujko koji je bio član UO kao predstavnik NIS-a, a za njim su krenuli i Predrag Ćulibrk i Ivica Tončev.

- Poštovani Zvezdaši,

Kako zbog novonastalih okolnosti i pritisaka ne postoje minimalni uslovi za normalno funkcionisanje organa kluba, podnosim neopozivu ostavku na svoje članstvo u Upravnom odboru FK Crvena Zvezda. Period proveden u Zvezdi pamtiću pre svega po svim dobrim ljudima, istinskim zvezdašima i prijateljima kluba, koje sam imao prilike da upoznam - poručio je javnosti Ćulibrk.

Mnogo duže pismo kojim podnosi ostavku poslao je Ivica Tončev.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Poštovani prijatelji Crvene zvezde,

S obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda.

Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći deo sportske javnosti smatra da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.

Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i deset miliona evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način „lomila koplja“ u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola. Strpljenje i uigravanje su preduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi jer za takvo nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.

Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu.

U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.

S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem.

Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu - navodi se u pismu Ivice Tončeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ravaneli

    6. avgust 2015 | 11:45

    Molim clanove JUGOSLOVENSKOG sportskog drustva partiza da ne komentarisu nasa posla.

  • Rajko

    6. avgust 2015 | 11:55

    Stize Cokiiii, ulaze pare sa kosova. imace za sve...

  • Lazar

    6. avgust 2015 | 10:56

    Saopstenje za saopstenjem pa saopstenje za saopstenjem i sve tako u krug...vidim bas ste slozni bili i ostali...pa se osipate jedan po jedan...ajde bre vise...svi davali pare,svi ovo svi ono.Covek uzme titulu i napusti klub,oteraju trenera.Pa gde bre to ima!!!Muka mi je od vas dusebriznika,mars iz kluba koji volim i za koji zivim 46 godina svog zivota,svi ste vi uzeli nesto a meni oduzeli mnogo samim tim gde ste bili...ZVEZDA IZNAD SVEGA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA