DOBAR ŽREB ZA PARTIZAN? Da li je ovo najlakši rival crno-belih za Ligu šampiona?

Partizan je dobio Bate Borisov u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona

Partizan je dobio protvnika u plej-ofu Lige šampiona. Žrebom u Nionu određeno je da protivnik crno-belih bude Bate Borisov!

REŠENA NAJVEĆA MISTERIJA PARTIZANOVOG PROTIVNIKA: Evo kako je BATE BORISOV dobio ime!

Partizan nije bio nosilac na žrebu, je dobio jednog od pet potencijalno težih protivnika. Pored Batea, Partizan je mogao da dobije i Seltik, Dinamo, Bazel ili APOEL.

>>> Predstavljamo potencijalne rivale Partizana: Nijedan Grobar ne želi neku od ove dve ekipe na žrebu! (VIDEO)

Prvi meč će biti odigran u Belorusiji 18. ili 19. avgusta, a revanš nedelju dana kasnije u Beogradu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi navijači su želeli da izbegnu Bazel, kao najtežeg mogućeg rivala. Takođe je nepoželjan bio i Dinamo Zagreb, i zbog jačine ekipe, kao i zbog mogućih problema sa navijačkim incidentima.

Bate Borisov je poslednjih godina dominantan u Belorusiji, gde osvaja titulu iz godine u godinu i redovno učestvuje u grupnim fazama evropskih takmičenja.

>>> NESLAVAN REKORD: Ovaj klub je zalutao u Ligu šampiona! Evo i zašto! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Partizan se nikada do sada nije sastajao sa Bate Borisovim, niti sa bilo kojim timom iz ove zemlje. Bate je do plej-ofa došao tako što je u drugoj rundi eliminisao irski Dandalk, a u trećoj mađarski Videoton, ali ni u jednom od ova dva duela nisu preterano dominirali i pobedili su sa golom razlike u ukupnom rezultatu.

Ono što Partizanu može biti potencijalni problem, ukoliko ga žreb spoji sa Bateom, jeste to što je šampionat Belorusije uveliko u toku. Prošlo je do sada 14 kola, i Bate je ubedljivo prvi i nema ni jedan poraz. Od 14 utakmica pobedio je na 12, a dve su završene nerešenim rezultatom. Bate je izuzento jak na domaćem terenu, i zahvaljujući tome je i prošao dalje u prethodna dva duela.

Važe za čvrstu ekipu, u kojoj je defanzivac i najbolji igrač – u pitanju je Denis Poljakov, centralni defanzivac. Šampion Belorusje je ekipa sa iskusnim igračima, a kapiten je Dimitri Liktarovič, koji ima čak 37 godina. Za Bate nastupaju i dva srpska fudbalera, bivši levi bek Zvezde – Filip Mladenović, koji važi za jednog od najboljih igrača u ekipi. Pored njega je tu i štoper Nemanja Milunović, bivši fudbaler Borca iz Čačka i Mladosti iz Lučana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

REZULTATI ŽREBA

STAZA ŠAMPIONA

Astana - APOEL

Skenderbeg - Dinamo Zagreb

Seltik - Malme

Bazel - Makabi Tel Aviv

Bate Borisov - Partizan

STAZA PRATILACA

Lacio - Bajer Leverkuzen

Mančestej junajted - Briž

Sporting - CSKA Moskva

Rapid Beč - Šahtrjor

Valensija - Monako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    7. avgust 2015 | 13:23

    Kao velikom Zvezdasu i ljubitelju srpskog fudbala zelim partizanu da udje u Ligu sampiona kao i Vosi da udje u Ligu evrope..Zao mi je moje Zvezde sto je spala na niske grane..i iskreno ne vidim kad ce se situacija popraviti u mom voljenom klubu..

  • Nikšićanin

    7. avgust 2015 | 12:58

    Skenderbeg-dinamo.. Jedni drugima oci izvadili :-)

  • dex

    7. avgust 2015 | 13:20

    Sad ce cigani reci Tole namestio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA