PUŠTALI SMO SRBE KAO NA STRELJANI: Evo šta su rekli Hrvati, i to sutradan posle poraza!

Impresije nakon finala u Kazanju izneli su selektor Ivica Tucak i igrač Antonio Petković

  • 18

Retko kad se desi da posle nekog meča ne pročitate niti jednu izjavu učesnika istog, bilo da je on pobednik ili gubitnik. U noći kada je vaterpolo reprezentacija Srbije porazila Hrvatsku u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju, iz tabora osvajača srebra niko se nije oglašavao.

Možda je i razlog tome što su Hrvati morali da prenoće na aerodromu, ali bilo kako bilo, impresije selektora "barakuda" Ivice Tucaka dobijamo u nedelju u rano popodne.

>>> PEH POSLE PORAZA OD SRBIJE: Hrvatski vaterpolisti spavali na aerodromu!

- Izgubili smo od ekipe koja je u ovom trenutku bolja od nas, to nema dileme. Valja im čestitati na fer, sportskoj igri, ali ostaje žal, pogotovo jer smo otvorili utakmicu kao iz bajke, tačno onako kako smo hteli. Raspali smo se u odbrani koja je dosad bila temelj svega. Prelako smo puštali golove. Na 7:4 na kraju treće četvrtine bio je naš zadnji pokušaj. Imali smo igrača više za 7:5, nismo iskoristili i tu smo se definitivno raspali - rekao je Tucak za HRT i dodao:

>>> ZAGRLJAJ POSLE RATA U BAZENU: Savić nije skočio da slavi jer je prvo hteo da čestita Hrvatima! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nismo našli rešenje za njihovu agresivnu odbranu, ali razlog poraza vidim u jeftino primljenim golovima. Puštali smo ih kao na streljani. Raspali smo se u odbrani. Bila je nesigurna i nedovoljno agresivna i iz toga je proizašao neuverljiv napad - rekao je Ivica Tucak.

>>> Prlain je najbolji igrač prvenstva, a od Branislava nema boljeg golmana!

Jedan od reprezentativaca Antonio Petković je istakao:

- Naš cilj je ispunjen, osigurali smo Olimpijske igre. Međutim, hteli smo da osvojimo zlato. Početak utakmice je izvrsno počeo, ali jednostavno Srbi su bili prejaki, koncentrisaniji od nas. Nema šta, stisnuli smo im ruku - rekao je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    9. avgust 2015 | 13:30

    Vi hrvati ste dospeli do finala samo zato sto imate srbski DNK'

  • zo

    9. avgust 2015 | 15:14

    Budite sigurni da ste pobedili Srbe dobili bi ruku za cestitanje i u Srbiji bi se prenosilo dodeljivanje medalje uz slusanje vase himne. Budite sigurni u to. E to je razlika izmedju vas i nas.

  • Konac

    9. avgust 2015 | 13:18

    Pozdrav za Kolindu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA