TRANSFERI: Seksi novinarka najavila transfer bombu, brutalno pojačanje za Mihu

Završen je još jedan uzbuljdiv dan na transfer pijaci

  • 3

Završen je još jedan uzbudljiv transfer dan, a najzvučnija imena koja su pronašla nove klubove su Džerdan Šaćiri, koji je potpisao za Stouk, kao i Alesio Romanjoli, koji je iz Rome potpisao za Milan, pa je tako Siniša Mihajlović dobio veliko pojačanje u odbrani.

Očekivalo se da Crvena zvezda ozvaniči transfer Donalda, takav ishod najavljen je u toku dana, ali do toga još uvek nije došlo. Dan je obeležio i prelazak Filipa Kasalice u klub iz Hrvatske, kao i nove glasine vezane za transfer Kevina De Brujnea u Mančester Siti, što je podgrejala novinarka nemačkog Skaj Sporta.

Ovo su najznačajnije transfer vesti za 11. avgust:

23:00 - ROMA BLIZU DOVOĐENJA ŠTOPERA PSŽ-a

Roma je blizu dovođenja Lukasa Dinjea na pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora. Liverpul je bio zainteresovan za 22-godišnjem defanzivca, ali je Dinjeu primamljivije da karijeru nastavi u Rimu.

Roma je u toku dana prodala Romanjolija, pa će Dinje imati znatno više prostora za igru.

 

22:00 - JUNAJTED DEMANTUJE DA DOVODI BILJU

Izvori blisi klubu sa Old Traforda navode da Junajted ne dogovara transfer kapitena Lacija Lukasa Bilju, i na taj način su demantovane glasine koje su pominjale takav ishod.

21:00 - SEKSI NOVINARKA NAJAVILA TRANSFER BOMBU

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novinarka nemačkog Skaj Sporta Laura Luc, objavila je informaciju da je Kevin De Brujne zatražio da pređe u drugi, veći klub.

Mančester Siti želi to da iskoristi i poslao je zvaničnu ponudu vrednu 65 miliona evra. Međutim, odluka trenera Volfsburga je da njegov najbolji igrač nije na prodaju. Ipak, do sada nemački klub nije odgovorio na ponudu.

20:30 - PEDRO ZATRAŽIO ODLAZAK

Napadač Barselone zatražio je da napusti Kamp Nou, saopštio je tehnički sekretar Primere. U svakom slučaju Barselona nije spremna da ga pusti za manje od 30 miliona evra.

On je na meču protiv Sevilje u Superkupu Evrope bio heroj Barselone. Počeo je meč na klupi, ušao u produžecima i postigao pobedonosni gol u 115. minutu.

19:00 - ŠAĆIRI U STOUKU - ZVANIČNO!

Bomba prelaznog roka u Stouku i reokordan transfer u istoriji kluba! Đerdan Šaćiri je napustio Inter i potpisao za Stouk, koji je za Albanca, koji nastupa za reprezentaciju Švajcarske, platio rekordnih 17 miliona evra.

Šaćirijev transfer je srušio prethodni rekord koji je ostvaren 2011. godine, kada je Stouk platio Totenhemu 14 miliona evra.

Šaćiri će u Stouku nositi dres sa brojem 22.

18:10 - DEBRUJNE ŽELI U VEĆI KLUB

Novinari nemačkog Skaj-a istakli su da je zvezda Volfsburga iskazala želju da pređe u veći klub. De Brujne je na meti Mančester Sitija ovog leta, koji je spreman da izdvoji 65 miliona evra za obeštećenje reprezentativca Belgije.

17:40 - GAITAN BLIZU JUNAJTEDA

Portugalska A Bola prenosi da je Mančester junajted blizu dogovora sa Benfikom oko transfera Nikolasa Gaitana. Argentinac bi na Old Traford trebalo da pređe za 39 miliona evra, a novinari ističu da bi on trebalo da bude završen do kraja nedelje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

17:15 - ROMANJOLI U MILANU

Siniša Mihajlović je doveo novo pojačanje. U pitanju je Alesio Romanjoli, koji je prešao iz Rome u Milan, a predpostavlja se da je obeštećenje minimum 25.000 000 evra. Od njega se očekuje da bude stub odbrane Milana u narednim godinama.

16:50 - ČELSI NA KORAK OD POTPSISIVANJA BABE RAHMANA

Izvori Skaj Sporta navode da je dogovor šampiona Premijer lige i Augzbugra oko Babe Rahmana veoma blizu i transfer bi mogao da bude kompletiran kasnije u toku dana. Obeštećenje bi trebalo da bude oko 28 miliona evra.

16:20 DRUGOLIGAŠ KUPIO IGRAČA ZA 8,4 M EVRA

Verovali ili ne, član Čempionšipa Bristol Siti (prošle godine trećeligaš) za 8,4 miliona evra dovodi igrača iz Premijer lige. Član Kristal Palasa Dvajt Gejl uskoro će se preseliti u redove drugoligaša, ponuda Bristola je prihvaćena. Iznenađujući transfer je prilično uzbudio fudbalsku javnost na Ostrvu.

16:06 VALBUENA U LIONU

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Samo što je počeo sezonu u ruskom Dinamu iz Moskve, Francuz Matje Valbuena se vraća u domovinu. Potpisao je sa Lionom ugovor na tri godine, a vrednost transfera je između pet i šest miliona evra.

15:20 VBA OBORIO KLUPSKI REKORD

Dolazak Salomona Rondona u Birmingem definitivno je označio obaranje klupskog rekorda kada je u pitanju visina transfera.  Čak 16,8 miliona evra dato je za Venecuelanca koji dolazi iz Zenita.

15:00 - ODBIO LIVERPUL ZBOG ASTON VILE

Adama Traore je odlučio: Prelazi u Aston Vilu! Dosadašnji fudbaler Barselone prethodnih nedelju dana obišao je nekoliko klubova na Ostrvu u potrazi za onim pravim za njega, između ostalih i Liverpul, ali je na kraju odlučio da pređe u AstonVilu, prenose engleski mediji.

Izgledalo je da su Redsi njegov prvi pik, pa ipak ovaj 19-godišnjak, koji je prošao kompletnu Barsinu školu, u Vili je pronašao ono što mu treba za početak internacionalne karijere. Traore je sa klubom iz Birmingema dogovorio trogodišnju saradnju sa opcijom produžetka na još godinu, a Vila će Kataloncima platiti 6 miliona evra.

13:45 - TOTENHEM "ZAGRIZAO" ZA BAZELOVOG VUNDERKINDA

Kamerunac iz Bazela Bril-Donald Embolo impresionirao je mnoge svojim igrama i golovima za Bazel, a izgleda da je Totenhem najuporniji da prvi dođe do njega. Ovaj momak rođen pre 18 godina u Kamerunu prošao je sve mlađe kategorije švajcarske reprezentacije, a dva gola koja je postigao protiv Lucerna samo su učvrstili nameru Pevaca da pošto-poto dođu do ovog napadača.

13:12 - KASALICA POTPISAO ZA ISTRU!

Nije se poklopilo da se ovog leta vrati u Zvezdu, pa je Filip Kasalica pronašao drugo rešenje - u Hrvatskoj. Borbeni ofanzivac postao je novi član Istre iz Pule sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

- Malo sam pratio hrvatski fudbal i znam da je Dinamo dominantan. Nisam puno znao o Istri pre nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki koji mi je bio trener u Crvenoj Zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu.

- Isto tako čuo sam se i s Mirićem i Nikolićem te su mi i oni rekli samo pozitivne stvari o ligi. U Istru sam došao s nadom da ću igrati i da ću davati puno golova - bili su prvi utisci Kasalice po potpisivanju ugovora.

11:59 - KLOP NEĆE U OLIMPIK

Bivši trener Borusije Dortmund Jirgen Klop odbio je ponudu Olimpika iz Marseja da preuzme francuski klub i sedne na klupu umesto Argentinca Marsela Bjelse, koji je posle poraz od Kaena u 1. kolu podneo ostavku.

- Tačno je, Klop je odbio Marsej. Klub je bio veoma zainteresovan, ali još je rano da se Jirgen vrati trenerskom poslu - rekao je Klopov menadžer Mark Kosicke.

Kao mogući novi treneri Olimpika spominju se Zinedin Zidan i Erik Gerets.

11:52 - BABALJ OPET U AUSTRALIJI

Sećate li se Elija Babalja (23)? Svojevremeno je u Zvezdi najavljen kao "novi Žigić", ali koliko se Australijanac rođen u Sarajevu "dobro" snašao na Marakani najbolje svedoči podatak da je napustio klub posle samo godinu dana. Praktično je najuren. I posle toga je lutao. Bez većeg uspeha igrao je u Melburnu, AZ Alkmaru i Zvoleu. Da li će imati više sreće u Adelejdu, sa kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju.

Eli Babalj

11:08 - TEŠKI PREGOVORI LIONA I DINAMA ZA VALBUENU

Kralj asistencija Matju Valbuena nikad nije bio bliži Lionu, pošto je dao svoj pristanak predsedniku kluba sa Žerlana Žan Mišelu Ouli. Ali... Pregovori moskovskog Dinama i Liona nisu laki, tvrdi prvi čovek bivšeg višestrukog uzastopnog prvaka Francuske, najviše zbog činjenice da su Rusi skupo platili bivšeg plejmejkera Marseja, a sada traža najmanje identičnu sumu na ime obeštećenja.

10:39 - NIJE POTPISAO ZA VEST HEM, JER SE USPAVAO

Meksikanac Raul Himenez (24) blizu je prelasku u Benfiku koja će profitirati na činjenici da se napadač Atletiko Madrida uspavao i zakasnio na let za London gde je ga je čekao ugovor sa Vest Hemom?! Čim je čelnike Čekićara obavestio šta mu se dogodilo, oni su odmah odustali od njega smatrajući ga neozbiljnim, pa je sad Himenez blizu prelaska u Lisabon, pošto su Benfika i Atletiko na putu da dogovore transfer. Opširnije o ovoj temi možete ročitati OVDE.

10:25 - RAD DOVEO ŠESTORICU!

Novi članovi Rada u jednom danu postala su šestorica igrača: Nemanja Vidić (zadnji vezni, stigao iz Radničkog 1923), Branislav Stanić (zadnji vezni, Zlate Moravice), Marko Bašanović (levi bek, ponikao u Radu), Dušan Kolarević (zadnji vezni, Radnički Niš), Marko Prljević (štoper, Donji Srem) i Miloš Budaković (golman, Novi Pazar).

10:18 - LEIVA NAPUŠTA LIVERPUL

Inter je naovdno pobedio Napoli u borbi za potpis Brazilca iz Liverpula Lukasa Leive. Vezni fudbaler je još zimus bio meta Neroazura, ali tada nije doslo do transfera. Sada situacija ide na ruku italijanskom klubu, pošto Leiva nije bio ni na klupi Redsa u pmeču 1. kola Premijer lige. Brazilac je odigrao 196 utakmica za klub - postigao je samo 1 gol!

09:40- BABA ČELSIJEV!

Izgleda da je Čelsi dobio novog levog beka, koji bi trebalo da bude bekap opcija Aspilikueti - Babu Rahmana (21). Navodno, sve bitne stavke potencijalnog transfera su završene i ostalo je da cenjeni Ganijac do kraja nedelje stavi paraf na ugovor sa Plavcima. Njega je nemački Augzburg pre samo godinu dana platio 2,5 miliona pa ne treba osebno naglašavati da su uboli bingo.

09:32 - INTER: ŠAĆIRI - OUT, PERIŠIĆ - IN!

Sada kada je Džerdan Šaćiri i definitivno otišao iz kluba (u Stouk), u Interu su dobili slobodno mesto, a i novac koji dalje mogu da investiraju u pojačanja. Neroazuri sada mogu da se posvete transferu Hrvata Ivana Perišića, koji im je već izvesno vreme na radaru. Italijani pišu da je najrealnija varijanta da Perišić najpre dođe na pozajmicu, ali da inter plati odmah 5 miliona evra, a po isteku pozajmice još 12.

09:22 - FIORENTININ ULTIMATUM BORINIJU

U Firenci više ne mogu da čekaju. Čekali su Sergeja Milinković-Savića, sada imaju sličnu situaciju i sa Fabiom Borinijem. Napadač Liverpula je opet u drugom planu kod Rodžersa, ovaj put zbog dolaska Bentekea, pa su mali izgledi da će se naigrati ove sezone. Fiorentina je našla zajednički jezik sa Englezima, ali je izgleda igrač neodlučan u vezi sa svojom karijerom, pa se sada razmišlja. Od Fiorentine je dobio 48 sati da se odluči ili ponuda otpada.

09:14 - VEST HEM DAJE ŠANSU ČIČARITU

Kako se bliži trenutak kada će Pedro iz Barselone preći u Mančester junajted, tako je i Meksikanac Havijer Ernandez Čičarito sve više sigurniji u to da mora ponovo da ode negde gde može igrati i postizati golove. Za odličnog napadača, koji je minulu polusezonu proveo u Realu, sada je zainteresovan Vest Hem. Pojačana potreba za novim napadačem, u stručnom štabu Čekićara pojavila se kada se saznalo da će Ener Valensija pauzirati dva i po meseca.

Transferi, tračevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FK-Metalac

    11. avgust 2015 | 16:57

    Igram protiv Rada kad bude igrao sa Radnickim,ko me razume videce ;)

  • Vasa

    11. avgust 2015 | 16:01

    Prosinecki je kao otac igracima Zvezde.Ljudine kakve nema.Kad je najteze on je tu.

  • Matori

    11. avgust 2015 | 19:00

    Sreca prati Kasalicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA