Rus otkrio kako Federer ''dere'' organizatore: Nećete verovati koliko novca uzima za učešće na turniru

Jevgenij Kafeljnikov ispričao koliko je Federerov menadžment tražio novca za njegovo učešće na turniru u Sankt Peterzburgu

  • 2

Rodžer Federer je možda i najbolji teniser svih vremena, a Švajcarac to obilato koristi da uveća svoj bankovni saldo.

Bivši Gren slem šampion Jevgenij Kafeljnikov, svojevremeno najbolji ruski teniser, otkrio je koliko Federer naplaćuje doazak na neki od neobaveznih turnira.

On je jedan od organizatora ATP turnira u Sankt Peterzburgu, pa mu je poznato koliko novca treba izdvojiti za dolazak Federera na turnir, a istovremeno je otkrio i da na turniru učestvovati Tomaš Berdih i Miloš Raonić.

- Sa njima je bilo veoma jednostavno dogovoriti se. Pokušao sam da kontaktiram Federerov menadžment, ali mi je rečeno da će nas njegovo prisustvo koštati oko dva miliona dolara - istakao je Kafeljnikov.

Prema propisima ATP-a igračima je za nastup na turnirima iz serije 250 i 500 dozvoljena novčana nadoknada. Tako je pre nekoliko nedelja u žiži javnosti bio Rafael Nadal, koji je takođe ozbiljno zaradio za učešće na turniru u Hamburgu.

Vrhunski igrači bi trebalo da tokom sezone odigraju barem jedan turnir iz najniže kategorije, ali i pojedini i na tim turnirima zarađuju čak i više nego na najjačim turnirima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amel NP

    12. avgust 2015 | 18:19

    Nije hteo covek da igra i ovi njegovi lupili cenu. Jak mi je taj turnir da bi bas morao tamo da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA