SPEKTAKL U ARENI: Egzibicija Srbije protiv Francuske!

Pred 16.000 svedoka u Areni naš nacionalni tim odigrao odličnu utakmicu protiv treće reprezentacije sveta

  • 8

Najbolji srpski košarkaši savladali su Francusku u novom prijateljskom duelu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, i sa "kamatom" se revanširali Trikolorima za nedavni poraz u Nansiju.

Pred 16.000 ljubitelja košarke u Kombank Areni izabranici selektora Aleksandra Đorđevića pobedili su goste rezultatom 73:63 (20:19, 21:14, 11:12, 21:18), a ruku na srce, mogli su i daleko ubedljivije s obzirom na to da su dva minuta pre kraja stigli do maksimalnih 69:50.

>>> NEDOSTAJU IM MEČEVI I UIGRANOST: Srpski košarkaši izgubili od Francuza!

Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Bjelica sa 12 poena (6 skokova), Miroslav Raduljica postigao je 10, a istakli su se još Kalinić sa 8, Bogdanović sa 7, Simonović sa 6 i Kešelj sa 5 poena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Đorđević za ovu priliku nije skidao Dragana Milosavljevića i Zorana Ercega, dok je kapitena Miloša Teodosića uveo u igru sedam sekundi pre kraja kako bi ga pozdravili navijači.

>>> KVAR U ARENI: Francuzi pevali himnu bez ozvučenja! (VIDEO)

Pored više nego sigurne pobede, najjači utisak sa utakmice je i na momente egzibiciona igra našeg tima garnirana sa nekim sjajnim zakucavanjima u režiji Simonovića i njegovih trejd-mark prodora po čeonoj liniji, te Nedovića, Raduljice, Mitrovića...

Izuzev uvodnog dela prvog poluvremena kada se naš tim oslobađao od početnog grča i vođstva Francuza 8:2, preostali deo meča protekao je u znaku dobre igre zvanično druge reprezentacije sveta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Raznovrsnom igrom u oba pravca, uz maksimalnu ozbiljnost u fazi odbrane, Srbija je preokrenula rezultat krajem prve deonice i više nije gubila vođstvo. Najubedljivije je bilo ono s kraja meča, 69:50, posle niza uspešno rešenih akcija.

Francuzi su pokušali da se vrate u igru šutevima spolja, ali je posle svakog njihovog hica, kao po pravili stizao još jači odgovor Srbije na drugoj strani.

Partija koju su naši prikazali u Areni je nešto što samo može da hrabri selektora Đorđevića koji od ovih momaka može da očekuje velike stvari na Evropskom prvenstvu gde ćemo biti u krugu favorita za najviše postolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA