Nju Džersi Nets odlazi u istoriju, nova franšiza Bruklin Nets

Nju Džersi Nets sadašnji naziv nosi od 1977. godine, a prethodno je devet sezona nastupao u Njujorku kao Njujork Nets

  • 0

NBA franšiza Nju Džersi Nets odlazi u istoriju, a od naredne sezone taj tim se seli u Njujork i nosiće ime Bruklin Nets. U poslednjoj utakmici u Njuarku, u dvorani "Prudenšal centar", Nju Džersi će igrati 23. aprila protiv Filadelfije, a ta utakmica biće praznična, jer će svi veliki igrači tokom istorije Netsa biti prisutni na svečanom zatvaranju dvorane.

- U našoj poslednjoj utakmici pred navijačima u Njuarku odaćemo priznanje svim velikim igračima koji su nosili dres tima tokom istorije. Radujemo se što u ponedeljak zajedno sa našim navijačima slavimo nove stranice istorije - rekao je američkim medijima direktor Netsa Bret Jormark.

Nju Džersi Nets sadašnji naziv nosi od 1977. godine, a prethodno je devet sezona nastupao u Njujorku kao Njujork Nets.

Veliki broj igrača, među kojima su Bak Vilijams, Derik Kolman, Majkl Rej Ričardson i Džejson Kid, biće prisutni na poslednjoj utakmici protiv Filaldefije, dok će onima koji neće biti prisutni, među kojima je i pokojni Dražen Petrović, biti odata pošta putem video snimaka sa njihovih utakmica.

U poslednjih 35 godina Nju Džersi Netsi imaju skor od 1186 pobeda i 1631 poraz. Učesnici plej-ofa bili su 16 puta, četiri puta bili su najbolji u Atlantskoj diviziji, dok su dva puta osvojili naslov u Istočnoj konferenciji.

(Telegraf.rs / foto: losthatsportsblog.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA