VELIKI PROPUST: Da li je zbog ljudske greške trava na Marakani izgledala očajno? (FOTO)

Travnata podloga na najvećem srpskom stadionu nikada nije izgledala toliko loše

  • 10

Navijači Crvene zvezde ostali su zabezeknuti kada su videli travu na Marakani pred meč sa Čukaričkim, neki su se na stadionu krstili i levom i desnom rukom jer nisu navikli na takvu travnatu podlogu najvećeg srpskog stadiona, ali činjenica je da su crveno-beli dočekali Brđane na očajnom terenu.

To je postalo jasno i onima kraj malih ekrana tokom jedne kacije Zvezde u prvom poluvremenu. Novajlija Srđan Plavšić je trčao u kontru po levoj strani, neočekivano se okliznuo pri dodavanju i praktično izbio poveći busen trave.

ZVEZDIN TEREN IZGLEDA KAO ORANICA: Otkud žuti pečati na Marakani? (FOTO) (VIDEO)

Razlog zbog kojeg je trava na Marakani bila loša navodno leži u činjenici da je napravljen veliki propust ljudi koji brinu o terenu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Zalivali su travu po najvećoj vrućini, što je rezultiralo da je ista spržena - rečeno je Telegrafu nedugo posle meča.

>>> Znate li čije su rečenice na 16 parola Delija koje su podignute protiv Čukaričkog? (FOTO)

Međutim, direktor stadiona Miodrag Ćorović imao je objašnjenje za očajan izgled trave na Marakani.

- Iako imamo identičnu travu kao na Alijanc Areni, specifična struktura plitke podloge je uslovila to da čak 100.000 litara vode kojima se u večernjim i noćnim satima zaliva teren ne donose značajne pomake. Ova trava je predvišena za lošije vremenske uslove kada su niske temperature i obilne padavine i tada je naš stadion najbolji u zemlji - rekao je Ćorović za Naše Novine i dodao:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Jedino pravo i trajno rešenje je postavljanje nove trave, a za taj posao Nemcima treba da izdvojimo 200.000 evra i već dan nakon postavljanja podloge mogao bi da se igra meč.

Travnata podloga na najvećem srpskom stadionu renovirana je 2008. godine kada je uloženo oko milion evra za travu ispod koje su postavljeni specijalni grejači za hladno vreme i pljuskove.

>>> Preokret na Marakani u režiji Ibanjeza: Pobeda Zvezde posle dobre igre i penala u drugom poluvremenu! (FOTO) (VIDEO)

Vredi pomenuti da je 2013. godine oštećena nakon koncerta koji je organizovao Aca Lukas, ali je popularni pevač sve sanirao o svom trošku.

CZ logo

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juzni puk

    14. avgust 2015 | 09:38

    Kakve su bile pecurke?

  • Empedokle Etna

    14. avgust 2015 | 09:36

    Na "specifičnu plitku podlogu" postavili neadekvatnu travu!? Pa kada već podloga ne može da se menja, zašto ste postavljali pogrešnu travu? Bruka i sramota i niko da odgovara za taj propust! A o zalivanju u pogrešno vreme, bruka i sramota na kvadrat! Hitno mora da se zavede red u svim struktirama kluba!

  • Miki

    14. avgust 2015 | 09:35

    Eto im pare od Gasproma pa neka ulazu u odrzavanje terena a ne da trose samo u dovodjenju stranaca kao da nasi igraci ne vrede. Losa nedomacinska politika u CZ vodi u jos vece dugovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA