Srbija u polupraznoj Areni ponizila Kineze!

Najefikasniji u našem timu Raduljica sa 14 poena...

  • 14

Kina kao država jeste svetska sila, ali kada pričamo o košarci Kinezi su i dalje liliputanci.

Reprezentaciji Srbije savladala je Kineze rezultatom 95:55 u okviru turnira Beogradski trofej i za prvo mesto igraće protiv Rusije, koja je ranije bila bolja od Venecuele.

Krajnji rezultat najbolje svedoči o tome koliko je ovo bio nervanopravan meč, mada na početku nije delovalo da će ispasti ovakav epilog, pošto su Kinezi u prvoj deonici odigrali sasvim solidno i pružili dostojan otpor vicešampionu sveta.

Taj deo igre završen je vođstvom Srbije 19:15.

Ali, u naredne dve deonice Kinezi su postigli poena koliko u prvoj, a Srbija...

raduljica i erceg

Imponuju pistup i ozbiljnost sa kojom su naši reprezentativci odigrali u oba pravca, najviše se to odnosi na odbrambene zadatke. Đorđevićevi izabranici su u drugoj deonici režirali seriju 17:0 kojom su nokautirali protivnika. Sve posle toga bila je rutina za naše najbolje košarkaše. Tada je bilo jasno da se Kinezima ne piše ništa dobro.

Najefikasniji u našem timu i dugo vremena jedini dvocifreni bio je Miroslav Raduljica sa 14 poena, dok je Nemanja Nedović postigao 10 poena.

Najviše poena za Kineze dao je Že - 10.

SRBIJA: Teodosić 7, Simonović 7, Bjelica 3, Marković 4, Kalinić 7, Kešelj 7, Raduljica 14, Erceg 3, Štimac 9, Mitrović 14, Nedović 10, Dangubić 8.

Đorđević je za ovu priliku, pored Milosavljevića, odmarao i Bogdanovića, kao i naknadno pozvanog Pota, a prvi put su veću minutažu u pripremnim mečevima dobili Erceg i Teodosić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedini loš utisak sa utakmice su navijači, ne ovi koji su bili, nego oni koji nisu došli da podrže zvanično drugu najbolju reprezentaciju sveta. Na tribinama Arene sabralo se tek oko 6.000 ljubitelja košarke, što je, mora se priznati, prilično slab odziv, ali je i donekle očekivan zbog imena rivala.

Bolji šut je u ovom trenutku jedino što, čini se, nedostaje Srbiji.

Trojke su naši gađali 4/17, za dva je to već bio bolji procenat, 28/45, ali i kada postoji napadačka kriza, pokretljivom odbranom, igrom u tranziciji i kontrama, naša reprezentacija pokriva sve nedostatke koja ima u tim trenucima sa procentima šuta.

Sve u svemu, posle Francuza, još jedno prijatno košarkaško veče u Novom Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • meks

    15. avgust 2015 | 22:49

    sramota beogradjani ...bolje da se organizuju ubuduce ovakve pripreme u nisu novom sadu kragujevcu cacku ili banja luci ... sramota bre svetski vizesampioni SRBI nastupaju drugi put tek posle svetskog prvenstva u svojoj zemlji i dodju 100 gledalaca ... sramota!!!

  • Tutor

    15. avgust 2015 | 22:31

    Normalno je da je poseta slaba kada sam događaj nije propisno medijski propraćen. Nadam se da će na utakmici sa braćom Rusima biti puno više gledalaca.

  • Asa

    16. avgust 2015 | 10:19

    Vidim da svi govorite da ne idete jer vam ne pada na pamet da gledate Kineze? Pa za koga vi navijate? Srbiju ili neku drugu "silu" u košarci. Idete zbog Srbije, koga zanimaju Kinezi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA