NEMAMO PROBLEM DA PRIZNAMO: Košarkaši zaslužuju pune hale po Srbiji, a ne praznu Arenu u Beogradu!

Beograd se osramotio pred reprezentativcima, što je izazvalo osudu navijača izvan prestonice Srbije *Sa druge strane, Banjaluka je pokazala kako se bodri reprezentacija

  • 47

Tekst o sramoti iz Arene na Trofeju Beograda, gde je poseta na utakmicama košarkaša bila mizerna, izazvao je snažne reakcije čitalaca Telegrafa. Vicešampioni sveta su se posle godinu dana ponovo okupili i prestonica Srbije je imala priliku da ih gleda na delu, ali je samo mali broj navijača opredelio da bude u hali u pre dve nedelje.

Naravno, zar sumnjate da su kafići, kafane i klubovi u isto vreme bili puni?

Dve nedelje kasnije, videli smo dijametralno suprotnu sliku u Banjaluci, gde su navijači napravili spektakulanu atmosferu u hali Borik, koja je bila premala da primi sve zainteresovane. Verovatno bi i tri hale bile pune, da je moglo toliko karata da se proda.

>>> BANJALUKA POBEDOM ISPRATILA SRBIJU NA EUROBASKET: Košarkaši slavili protiv Slovenije posle produžetaka!

>>> BRAVO ZA REPUBLIKU SRPSKU: Pogledajte koliko Banjaluka voli košarkašku reprezentaciju! (VIDEO)

I danas se priča o atmosferi koju su napravili navijači u Republici Srpskoj, sa koliko strasti su otpevali himnu Bože pravde i kako se navijalo tokom meča.

U Beogradu ne može da se napuni ni trećina Arene, a u Banjaluci bi i ona bila mala da primi sve zainteresovane. Šta su razlozi ovoga?

Mnogi su u komentarima na našem portalu istakli da bruka iz Arene nije bruka Srbije, već isključivo Beograda, i većina ističe da bi u nekom drugom gradu atmosfera bila dijametralno suprotna, tražila bi se karta više, i verovatno ne bi bilo dovoljno mesta u hali za sve zainteresovane.

Da je takva situacija, dokazano je već u Banjaluci, a prethodno i u nekoliko drugih gradova gde su srpske reprezentacije bile domaćini.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Primere za tako nešto mogli smo da vidimo na Dejvis kupu u Kraljevu, gde su teniseri imali neverovatnu podršku prepune hale. Slična situacija je tradicionalno u Nišu kada je rukometna reprezentacija igrala svoje mečeve. Takva situacija je generalno svuda kada bilo koja reprezentativna selekcija igra svoje mečeve van Beograda.

U prestonici Srbije je mnogo dešavanja, pa mnogim navijačima iz Beograda i nije preterano zanimljivo kada dođu košarkaške reprezentacije poput Kine i Rusije. Sa druge strane, u sredinama koje nemaju priliku da gledaju reprezentaciju u svom gradu, traži se karta više.

Zato možda i ne bi bila loše razmisliti o ideji da mečevi češće igraju u Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kraljevu, Vršcu..., pošto u Banjaluci zvanične utakmice ne bi mogli da igraju.

>>> Francuzi već odredili tim za Eurobasket!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi navijači koji ne žive u Beogradu osudili su posetu u Areni na Trofeju Beograda. Prisetimo se samo nekih od najzanimljivijih.

- Beograde, stidiš li se?! Ne Srbijo već Beograde! Šta pričate ljudi, nije bitno protiv koga igraju naši, bitno je da igraju NAŠI MOMCI, SRBI! A karta nije skupa, jer su kafići, splavovi i klubovi puni, i svi imaju za cigarete i piće.

- I ne može ulaz da bude slobodan, jer treba podmiriti troškove Arene. Ako vam je skupo da bodrite ove momke koji su nam doneli toliko radosti u ovoj sumornoj zemlji, onda stvarno nemam reči... Ovi momci su nam doneli toliko radosti, valja uzvratiti - bio je komentar naše čitateljke Vedrane.

Čitalac koji se nije potpisao, takođe je izneo interesantno zapažanje.

- Da peva neki namenjeni i isfolirani narodnjak ili zvezda splavova po ceni od hiljadu i više, bilo bi dupke puno, tražila bi se karta više. Na žalost to smo mi Srbi u ovom trenutku.

- Što bi se Srbija stidela zbog umišljenih Beograđana? Neka reprezentacija igra u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu… i nema sramote! Nije Srbija samo Beograd!

>>> Ovde pogledajte ostale komentare!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Može li sramotna poseta u Areni, kao i pozitivni utisci sa meča u Banjaluci, i utakmica ostalih selekcija da podstaknu KSS da ubuduće košarkaške spektakle ovakve vrste organizuje u drugim gradovima?

Banjaluka je ispratila košarkaše na prvenstvo Evrope na fantastičan način. Onako kako dolikuje vicešampionima sveta! Bruka iz Beograda je ispravljena, zahvaljujući navijačima iz Republike Srpske, koji su pokazali koliko vole košarkašku reprezentaciju.

Beogradu ovo ostaje kao nauk za ubuduće, a Savezu da razmisli gde i kada reprezentativci treba da igraju, makar utakmice protiv manje atraktivnih protivnika.

HALE U KOJIMA BI REPREZENTACIJA MOGLA DA IGRA:

Novi Sad - Spens - 7.000

Foto: Tanjug/Tanja Valčić Foto: Tanjug/Tanja Valčić

Niš - Čair - kapacitet 4.500

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vršac - Milenijum - kapacitet 4.400

Foto: Tanjug/Tanja Valić Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kraljevo - Hala sportova - kapacitet 3.331

Foto: Tanjug/Saša Petrović Foto: Tanjug/Saša Petrović

Zrenjanin - Kristalna dvorana - kapacitet 2.800

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    30. avgust 2015 | 22:22

    Beograd je najmanje Srbija.

  • Vlada

    30. avgust 2015 | 22:35

    Dodatak komentaru: Više od polovine pristutnih, činili su ljudi iz unutrašnjosti Srbije. Klubovi su organizovano dovodili decu, pri čemu su roditelji organizvali prevoz. Onda obezbeđenje od nas traži da im predamo Orbit žvake i vodu koje smo imali po torbicama, jer možemo da "gađamo" igrače?! A tu istu vodu možete kupiti i unutra, kad uđete... SRAMNO!

  • Srbija

    30. avgust 2015 | 23:56

    Ja sam iz Bg ali podrzavam ovo da reprezentacija igra svugde gde ima Srba. Kao sto ja volim da vidim svoju reprezentaciju tako isto vole i ostali. Fudbal se moze igrati u Uzicu prelep stadion,kosarka u Kraljevu,Cacku,Zrenjaninu,Smederevu...itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA