Kolašinac: Nikad nisam bio spremniji za Svetsko prvenstvo!

Srpski atletičar puca od optimizma pred start takmičenja u Pekingu

  • 0

Srbija će u prestonici Kine, na Svetsko prvenstvu u atletici imati pet reprezentativaca i očekivanja su velika.

Prvi dan samo što nije počeo, a od srpskih takmičara će prva na stadion Ptičije gnezdo u Pekingu izaći Amela Terzić, koja će imati trku na 1500 metara.

Već drugog dana prvenstva očekuje se nastup vicešampiona Evrope u bacanju kugle, Asmira Kolašinca, koji sa nestrpljenjem očekuje takmičenje.

- Nikada nisam bio spremniji. Odradio sam sve što sam isplanirao i potpuno spreman dočekujem Svetsko prvenstvo. Došao sam ovde dosta ranije da bih se aklimatizovao, i nisam pogrešio u tome.

- Bio sam na glavnom nacionalnom stadionu i čini se da je sve kako treba. Sad mi treba još samo malo sreć - rekao je Kolašinac dva dana pre prvog hica.

>>> KOMPLETNA SATNICA: Evo kada srpski atletičari nastupaju na Svetskom prvenstvu u Pekingu

Kvalifikacije u bacanju kugle održaće se 23.avgusta sa početkom u 04:05h po našem vremenu, dok će se finale ove discipline održati istog dana samo u 13.30h.

Srpski atletičar ove godine prvi put uspeo je da prebaci preko 21 metar i njegov najbolji ovogodišnji rezultat (21.58m) je trenutno peti na svetu. U njegovoj disciplini prijavljeno je čak 33 bacača iz 23 zemlje.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA