3 GOLA PARTIZANA U ČAČKU: Crno-beli pobedili, ali je heroj trijumfa Živko Živković! (VIDEO)

Golman šampiona Srbije odbranio je sigurno 3-4 stopostotne šanse koje je imao Borac

  • 21

Partizan je ponovo na pobedničkom koloseku. Crno-beli su uspeli da se izdignu iznad situacije, da pokažu zašto su veliki klub  i tim i ostvare izuzetno važan trijumf na neugodnom gostovanju u Čačku protiv odlične ekipe Borca 3:1.

>>> Da li su postojali uslovi za igru u Čačku? Prvo poluvreme u mraku, reflektori jedva radili! (FOTO) (VIDEO)

>>> Trujić "ubio pauka" u mreži Borca: Gol za vođstvo Partizana u Čačku! (VIDEO)

Mnogo, mnogo, mnogo sreće je imao šampion Srbije što je na golu imao raspoloženog Živka Živkovića i toga je verovatno svestan Zoran Milinković, jer je lako na kraju utakmice moglo da piše na semaforu 3:3 ili čak 4:3 za domaćina koji nije iskoristio nekoliko stopostotnih šansi naročito u prvom poluvremenu.

Očigledno je bilo i na ovom meču da postoji problem u Partizanovoj zadnjoj liniji koja uopšte nije uigrana, dešavaju se veliki propusti koji ovog puta nisu bili kažnjeni, ali bi mogli već u revanšu sa BATE-om. Moraće da isprave igrači iz Humske sve to narednih dana kako bi spremno mogli da dočekaju najvažniji duel ove jeseni.

Slobodno možemo reći da se igrači u crno-belim dresovima nisu videli skoro 40 minuta na terenu od početka utakmice i da su u tom periodu imali ogromnu sreću i pre svega raspoloženog Živka Živkovića koji je bio na visini svog zadatka na stadionu kraj Morave.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ponovo je igrač Partizana koji je na pozajmici u drugom klubu mogao da bude koban po matični tim. Blistao je Filip Knežević, baš kao što je to činio Stefan Aškovski u Novom Pazaru, tokom čitavog meča, a naročito u prvih 45 minuta kada odbrana gostiju na čelu sa Ivanom Bandalovskim nije znala šta će sa njim.

Mogle su "zebre" već u prvom minutu da stigu do vođstva kada je nedostajalo malo sreće koja ja bila naklonjena Partizanu posle nespretne reakcije pomenutog Bandalovskog koji je zamalo pogodio sopstvenu mrežu. Još bolju priliku su imali u 20. minutu kada je Knežević proleteo kao metak pored BUgarina i našao se uoči u oči sa Živkovićem koji je uspeo da odbrani ovaj udarac.

Još nekoliko polušansi su imali izabranici Nenada Lalatovića, dok na drugoj strani su crno-beli bili potpuno bezopasni sve do 38. minuta i tada se videlo koliko je značajan kvalitet pojedinca u velikom klubu.

Posle nekoliko kombinacija lopta je došla do Trujića na nekih dvadesetak metara iskora on je elegantno šutirao i ubio pauka u mreži Borca. Ni iz čega su crno-beli stiglli do vođstva u najboljem mogućem trenutku.

Da im je sreća naklonjena ove večeri i da je Živko Živković u sjajnoj formi videlo se u poslednjem minut prvog dela kada je zaustavio na gol-liniji šut Mićića glavom sa pet metara.

I onda kako sve to obično biva sve to je bilo naplaćeno u drugom poluvremenu. Prošlo je samo pet minuta posle povratka sa odmora, a Balažic je duplirao vođstvo gostiju posle kornera i asistencije glavom Nikole Trujića koji je uz golmana Živkovića najzaslužniji za pobedu.

Takvo vođstvo kao da je skinulo okove oko nogu izabranika Zorana Milinkovića koji su krenuli da igraju mnogo bolje, mada su im na isti način uzvraćali i Čačani, pa je malobrojna publika mogla da vidi nekoliko odličnih šansi na obe strane u periodu do 70 minuta kada je mladi Lukić postigao treći gol za Partizan na još jednu asistenciju Trujića i rešio pitanje pobednika, iako je samo minuta kasnije i Knežević krunisao svoju odličnu igru pogotkom na suprotnoj strani.

Ovih 90 minuta u Čačku donelo je Milinkoviću i zadovoljstvo, ali i pokazalo probleme koje će morati da reši do susreta u Humskoj protiv BATE Borisova, jer teško da će fortuna pratiti Partizan i u drugom uzastopnom meču.

BORAC – PARTIZAN 1:3

(Knežević 72 – Trujić 38, Balažic 50, Lukić 71)

Borac: Bajić, Tanasin, Miletć, Jablan, Živković, Mićić, Jovančić, Jevtović (od 72. Krstić), Vukmirović (od 59. Derić), Knežević, Vujaklija (od 35. Milojević).

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, Fabrisio (od 46. Ćirković), Petrović, Jevtović, Babović, Ilić (od 75. Golubović), Lukić (od 81. Kosović), Šaponjić, Trujić.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    22. avgust 2015 | 19:00

    А колико ће да траје утакмица ако буде било потребе?

  • Bogi

    22. avgust 2015 | 21:05

    Dobro izrezirana tekma. Svaka cast. Ali jugoslovenska institucija ima toliko iskustva sa takvim tekmama da mogu da drze katedru na fakultetu...

  • Alex

    22. avgust 2015 | 20:23

    Bravo PFC! 0:2!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA