Rađen bio dva puta doping pozitivan u roku od dva meseca!

Žalbu na odluku o suspenziji Rađen može da podnese u roku od tri nedelje međunarodnom Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)

  • 0

Međunarodna federacija plivačkih sportova (FINA) objavila je da je srpski vaterpolista Nikola Rađen dva puta bio pozitivan na kokain, obrazlažući odluku o njegovoj suspenziji na četiri godine.

NEMA MILOSTI ZA RAĐENA: Srpskom vaterpolisti izrečena žestoka kazna zbog kokaina!

Brutalna kazna Rađenu zbog kokaina!

Provizorna suspenzija 30. godišnjem Rađenu izrečena je u maju nakon što je pao na doping testu posle utakmice između Srbije i Španije 17. februara u Madridu, a FINA je otkrila da je srpski vaterpolista bio pozitivan na kokain i posle testiranja 15. aprila, što je i uticalo da mu u ponedeljak bude izrečena konačna četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.

Praktično on je u roku od dva meseca bio dva puta doping pozitivan, što se nije desilo nikada nijednom sportisti.

Ranije danas Rađen je na Tviteru napisao da nije očekivao tako oštru kaznu pretpostavljajući da će njegova sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uveriti čelnike FINA da je svestan greške i da čini sve, koliko je u njegovoj moći, da tu grešku ispravi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Komisija za doping FINA može samo da ohrabri sportistu da na svaki mogući način informiše mlade i iskusne sportiste o prednostima čistog sporta i zdravim i odgovornim navikama da bi izbegli kršenje antidoping pravila.

- Međutim, to Komisiji ne daje mogućnost smanjenja kazne koja sledi po pravilima, pošto u propisima jasno stoji u kakvim okolnostima to može da bude učinjeno - saopštila je FINA na svom sajtu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA