Svi ste navijali za nju na Rolan Garosu pre 38 godina: Evo kako izgleda danas (FOTO) (VIDEO)

Legendarna teniserka Mima Jaušovec gostovala je u jutarnnjem programu RTS-a, gde je govorila o svojoj karijeri

  • 2
Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Mnogi je danas ne pamte, a donela je Jugoslaviji Gren slem titulu. Tada 21-godišnja Mima Jaušovec osvojila je Rolan Garos 1977. godine i utabala staze budućim teniserima sa ovih prostora.

Igrala je u vreme kada tenis na ovim prostorima nije bio toliko popularan kao danas, Kada se beli sport igrao drvenim reketima i trasirala je put budućim zvezdama tenisa iz naše zemlje, najpre Slobodanu Bobi Živojinoviću i Moniki Seleš, sve do Novaka, Ane, Jelene, Janka, Viktora, koji danas vladaju svetskim tenisom.

Mima Jaušovec je ovih dana gost Srbije, a zbog osvajanja Rolan Garosa i uspeha u karijeri dodeljena joj je nagrada za životno delo.

- Veoma sam se iznenadila tom nagradom. Nisam još toliko stara, ali prija kada se sete svih tvojih rezultata. To je velika čast za mene - bili su utisci Mile Jaušovec.

Ona je tokom gostovanja na jutarnjem programu RTS-a pričala i o nekim detaljima iz bogate karijere, priznanju koje treba da primi, ali i o aktuelnim temama, poput uspeha srpskih tenisera i teniserki u današnje vreme, te predstojećem US openu.

>>> US OPEN: Nadal i Nišikori na putu Đokoviću ka finalu! (FOTO)

- To što su srpski teniseri postigli, to je svetski fenomen. Za mene je to iznenađenje, jer iz jedne zemlje dolazi toliko tenisera među sto najboljih. I to kakvih tenisera, Novak je prvi na svetu, bile su tu i Ana i Jelena. Dobri smo prijatelji, ne mogu da kažem i da smo prisni. Pratim redovno njihove mečeve, čujemo se ponekad posle. Svi smo ponosni zbog njih.

Mima veruje da će Novak doći do titule u Njujorku.

- U muškoj konkurenciji se izdvajaju njih četiri, ali mislim da je Novak najkompletniji teniser i verujem da će osvojiti US open. U ženskoj konkurenciji Ana i Jelena mnogo variraju, videćemo šta će uraditi, nadamo se da će uspeti da naprave iznenađenje - zaključila je legendarna teniserka.

>>> Zbog ovog tragičnog trenutka u istoriji tenisa cela Srbija je plakala zbog nje! (VIDEO)

Mima Jaušovec je rođena 20. jula u Mariboru. Tokom karijere imala skor od 351 pobeda i 248 poraza. Najveće uspehe ostvarila je na Rolan Garosu, gde je pored titule 1977. godine, kada je pobedila Florentu Mihai u finalu, još dva puta bila u finalu - 1978. i 1983. godine, gde je gubila od Viržinije Ružici i Kris Evert.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bokki

    29. avgust 2015 | 09:19

    RESPECT LEGENDO!

  • Запход Библброкс

    29. avgust 2015 | 01:46

    Тешко... Онда би већина морала да има минимум 45+ година, а и све и да има, тешко да је гледао тенис у то вријеме. А њој риспект.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA