Đorđeviću treba još 2-3 dana da odredi konačan spisak putnika na Eurobasket

Selektor košarkaške reprezentacije posebno je pohvalio publiku u Banjaluci i najavio da će konačan spisak od 12 košarkaša saoptšiti u Beogradu

  • 9

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević posle pobede nad Slovenijom u prijateljskoj utakmici zahvalio se publici u Banjaluci na sjajnoj atmosferi i poručio da je ta podrška opustila njegov tim.

>>> BRAVO ZA REPUBLIKU SRPSKU: Pogledajte koliko Banjaluka voli košarkašku reprezentaciju! (VIDEO)

Srbija je u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva u hali Borik u Banjaluci savladala selekciju Slovenije 95:88 posle produžetaka.

- Želeo bih da se u ime igrača, stručnog štaba i mene lično, zahvalim publici u Banjaluci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek bi trebalo da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom - rekao je Ðorđević za sajt KSS.

On je poručio da je slovenacka reprezentacija je odlicno pripremila utakmicu i izvukla pouke posle poraza od Srbije u Ljubljani pre samo dva dana.

- Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet "malih" igrača. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku.

Selektor Srbije nije bio zadovoljan što su njegovi izabranici promašili čak 17 slobodnih bacanja.

- To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka - rekao je Ðorđević, koji je najavio da će po dolasku u Beograd za dva-tri dana odrediti konačan spisak putnika za Eurobasket.

- Nećemo još odlučiti kojih 12 će ići na Evropsko prvenstvo, nastavljamo sa radom u Beogradu. Svi koji su tu su zaslužili da budu među 12 i nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana ćemo odlučiti ko ide na šampionat - zaključio je Đorđević.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ironičar

    30. avgust 2015 | 17:57

    Alo bre penal jesi ti gledo tekme !?? KUZMIĆ JE CAR, NAJJAČI JE, JEDAN NAJBOLJIH, SRBENDA! Obavezno MILUTINOVA i Dangubića (ili Milosavljevića) jer od ovih nema ništa, Štimac se makar bori, a od ovih nema ni znanja ni borbe

  • Tiki PFC

    31. avgust 2015 | 01:24

    Danguba stimac

  • branislAv

    1. septembar 2015 | 00:09

    Mislim da nam treba Kuzmic. Jedini koji moze u napadu da skoci uz Bjelicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA