Švajnijev prvi klub otkriva da je Bajern prodao vezistu za siću!

Britanski mediji su pogrešili u spekulacijama u vezi sa vrednošću transfera Nemca u Mančester junajted

  • 0

Definitivno - jedan od najvećih transfera minulog prelaznog roka je po finansijskoj vrednosti bio - prosek!  Mančester junajted platio je samo devet miliona evra za Bastijana Švajnštajgera prilikom transfera iz minhenskog Bajerna, potvrdio je prvi klub fudbalera, TSV 1860 Rozenhajm.

Kada je vezista 1998. godine iz Rozenhajma prešao u Bajern, dogovor sa minhenskim klubom bio je procenat od budućeg transfera.

Rozenhajm, inače petoligaš, iskoristio je pravo na sumu u momentu kada Švajnštajger napusti Bajern.  Klub je na svom sajtu saopštio da će primiti 38.000 evra iz dva dela, a jedan deo u avgustu su već primili, kao i da je vrednost celokupnog transfera vredeo devet miliona evra uprkos pisanju britanske štampe koja je spekulisala da se radi o mnogo većoj sumi.

- Vrednost transfera je devet miliona evra. Dobili smo novac za dve godine (koliko je Švajnštajger proveo u klubu). Primićemo uplatu iz dva dela - rekao je finansijski direktor Rozenhajma, Sandro Sako.

- Jako nam je drago zbog Bastijanove fenomenalne karijere i činjenice da i mi možemo da profitiramo od toga. Ovaj novac ćemo uložiti u omladinski pogon, radićemo u miru na fudbalskoj edukaciji - zaključio je jedan od menadžera kluba Nikolas Foltin.

Svet ostaje u čudu kako je Bajern za tako mali novac pustio Bastijana, koji je insistirao da ode baš u Mančester.

Transferi, tračevi

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA