Babović nahvalio jednog igrača Zvezde pred derbi: Volim kako igra, dobar je

Iskusni vezista Partizana izneo svoja očekivanja pred 149. večiti derbi

  • 1

Za kreaciju igre, spuštanje i podizanje ritma igre Partizana u večitom derbiju, kao što je i uvek, biće zadužen zamenik kapitena Stefan Babović.

>>> TERAPIJA PIJAVICAMA USPELA: Božinov spreman za Zvezdu!

Crno-beli stižu u komšiluk sa pet bodova manje od Zvezde, ta razlika bi mogla da ode i na osam u slučaju poraza, pa se postavlja pitanje da li je pobeda na Marakani "pod moranjem" za crno-bele.

- Ne slažem se da imamo imperativ pobede - kaže Babović, i nastavlja:

- Kažem to iz razloga što imamo utakmicu manje (protiv Rada, prim. aut.), a koju računam da ćemo pobediti pred našim navijačima. Tako da mi ustvari ulazimo sa dva boda manje od Zvezde u derbi. Ovaj novi sistem takmičenja nam u ovom trenutku odgovara, ali može da nam ne odgovara ako mi budemo preuzeli vođstvo.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

>>> Brašanac: Marakana nije više neosvojiva tvrđava

Babović ne ostavlja ni najmanju dilemu po pitanju da li će Partizan kalkulisati na našem najvećem stadionu. Poručuje,  samo pobeda!

- Imperativ pobede uvek postoji u Partizanu, u svakoj utakmici, pa i u ovoj, i to je kod nas najnormalnije, jer smo jedini srpski klub koji igra Evropu, gde smo napravili uspeh. Očekujem da pobedimo, naravno, respektujem rivala i način na koji se pojačao, igrače koje je doveo, međutim zna se da Partizan uvek ide na pobedu u derbiju.

O kvalitetima Zvezde Babović je imao štošta da kaže.

- Nov su tim, iskreno nisam mnogo pratio njihove utakmice. Znam da su doveli nekoliko stranaca koji im prave razliku. Neke znam od ranije, kao što je Donald, znam i Ibanjeza, dok Vereda ne poznajem, malo sam ga gledao. Ali igrač koga volim kako igra, koji je dobar, je Katai.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li će navijači kluba iz Humske u najvažnijoj utakmici za njih videti ofanzivan ili oprezan Partizan, Babović je kao iz topa odgovorio:

- To ćete morati da pitate trenera.

A šta kaže Babović?

- Partizan ima kulturu staru duže od 60 godina da stalno napada. Partizan ne zna da se brani i ko god misli da zna da se brani, to nije tačno, jer ne zna.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    10. septembar 2015 | 12:12

    Samo da ti ne igras i pobeda Partizana ne dolazi u pitanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA