Srbin očitao Hrvatima košarkašku lekciju usred Zagreba i obezbedio osminu finala! (VIDEO)

Gruzija, koju sa klupe predvodi Igor Kokoškov, je u poslednjoj četvrtini napravila veliku seriju od 16:0, čime je došla do pobede koja joj može doneti plasman u nokaut fazu

  • 10

Srbi nastavljaju da nižu uspehe protiv Hrvatske, a ovoga puta je to uradio Igor Kokoškov, koji sa klupe predvodi reprezentaciju Gruzije, koja je bila bolja sa 71:59.

Kockasti su se neslavno oprostili od Zagreba i svoje publike u prvom delu Eurobasketa pošeo su doživeli i drugi poraz u grupi C, čiji su se mečevi igrali u Zagrebačkoj areni.

>>> Hrvati zovu Boga u pomoć za predviđen duel protiv Srbije u četvrtfinalu! (FOTO)

>>> Hrvatski novinari lažima smeštaju Srbiji kod FIBA?

Bila je to rezultatski nebitna utakmica za izabranike Velimira Perasovića, pošto su već dan ranije obezbedili drugo mesto u grupi i nisu mogli ni gore ni dole.

Sa druge strane, za Gruziju, koju sa klupe predvodi naš Igor Kokoškov, meč protiv Hrvata je bio biti ili ne biti za plasman u nokaut fazu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Meč je bio u egalu sve do sedam minuta pre kraja, kada je usledila velika serija Gruzije. Poslednje izjednačenje bilo je pri rezultatu 51:51, da bi usledila furiozna završnica Gruzina i serija od čak 16:0, kojom su rešili meč.

U ekipi Kokoškova je čak šestorica igrača bilo dvocifreno - a najefikasniji su sa po 12 bili Sanikice, Pačulija i Sanadze.

Hrvati su igrali u punom sastavu, tako da nema govora o nekom odmaranju, koje bi umanjilo podvig Gruzije. Najefikasniji je bio Luka Žorić sa 16 poena, ja jedini dvocifreni bio je još samo Ante Tomić sa 10 postignutih poena.

Gruzija je ovim trijumfom uspela da se plasira u osminu finala. Za to im je bila potrebna pobeda Grčke protiv Holandije, što se i dogodilo. Doduše, teže nego što je bilo ko očekivao, pošto su Heleni slavili tek u neizvesnoj završnici sa 68:65.

Pogledajte i najvažnije momente sa meča Hrvatska - Gruzija.

KOMPLETAN RASPORED GRUPE C

1. Grčka 5:0

2. Hrvatska 3:2

3. Slovenija 3:2

4. Gruzija 2: 3

____________

5. Makedonija 1:4

6. Holandija 1:4

>>> Ovde pratite sve informacije i ekskluzivan materijal sa Eurobasketa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • porculanski zubi

    10. septembar 2015 | 21:55

    panika je u zagrebu..vec se ide sa prijedlozima da se ispadne u sledecoj utakmici..da se Srbi ne cekaju...strah je vidljiv na svim portalima.NBoje se da ce se srpski igraci sprdati sa njima i poraziti i posramiti ih kao vaterpolisti...to je samo igra ..nema politike kod Srba..kad se oni oslobode MRZNJE i udju u utakmicu kao ljudi mozda neku i pobiojede..danas Kolinda pobjegla iz arene...

  • Еуклид

    10. septembar 2015 | 20:21

    Зашто срамотно? Такав и толики им потенцијал.

  • Jelena

    10. septembar 2015 | 22:28

    Bravo!☆☆☆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA