Iz Novog Pazara grme: Skandalozno nacionalističko navijanje u Čačku! (VIDEO)

Klub konstatuje da u slučaju kada se slične situacije dese u Novom Pazaru "tada se zaustavljaju utakmice i povlače se igrači sa terena"

  • 8

Fudbalski klub Novi Pazar osudio je nesportsko ponašanje navijača u nedelju u Čačku za vreme prvenstvene utakmice sa ekipom domaćeg Borca.

Tokom meča u kojem je Novi Pazar poražen rezultatom 3:0 navijači Borca uzvikivali su nacionalisltičke parole i vređali gostujuće igrače, navodi se u saopštenju kluba.

Novi Pazar je zbog toga uputio zvaničan dopis Zajednici superligaša istakavši da su se službena lica na utakmici oglušila na nacionalistička skandiranja i ni u jednom trenutku nisu zaustavili utakmicu, što im je bila obaveza.

"Skandalozno je da delegat i sudija na meču ostanu gluvi i slepi i dozvole da se utakmica igra u takvom ambijentu. Nekoliko puta skrenuli smo pažnju delegatu na nacionalistička skandiranja, na šta nam je odgovorio da on tu ne može ništa i da će se navijači smiriti. Tek kada je predstavnik našeg kluba demonstrativno napustio klupu i izašao sa stadiona delegat je dao instrukcije zvaničnom spikeru, koji je u 92. minutu meča pozvao publiku ''da fer i sportski navijaju, kao što su to radili i do sada", naglašava se u saopštenju Novog Pazara.

Klub konstatuje da u slučaju kada se slične situacije dese u Novom Pazaru "tada se zaustavljaju utakmice i povlače se igrači sa terena".

"Naš klub bude kažnjen i pišu se feljtoni u novinama o nacionalizmu, a kada se to dešava na drugim stadionima tada svi ćute, i delegati i sudije i Savez i mediji", zaključuje se u saopštenju.

Posle poraza u Čačku Novi Pazar zauzima osmo mesto na tabeli Superlige Srbije sa 12 bodova, a u utakmici 10. kola predstojećeg vikenda dočekuje ekipu OFK Beograda.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde nema zakona, misevi kolo vode

    14. septembar 2015 | 21:21

    Uvek bre kad izgubte kukate, ajde vise vi i vas klub. Opustite se malo 3-0 cao zdravo

  • Ma da...

    14. septembar 2015 | 22:56

    U Novom Pazaru nikad nije prekinuta utakmica kad se psovala srpska majka, viorile turske zastave i pevalo "ovo je Turska" i sl. Samo nemojte vi o nacionalistickim uvredama! Prihvatite sportski poraz!

  • Nenad

    14. septembar 2015 | 23:32

    To ne lici na nekadasnji Cacak i Cacane koji su oduvek bili veliki prijatelji sa Pazarcima, sta reci osim BRUKA i stidite se Cacani !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA