SRBIJA JE U POLUFINALU EUROBASKETA: Rafal trojki i magični Teo slomili žilave Čehe! (FOTO) (Powered by Head And Shoulders)

Srbija se plasirala u polufinale Eurobasketa pobedom nad Češkom od 89:75

  • 42

Srpski košarkaši su se plasirali u polufinale Eurobasketa pobedom nad Češkom u četvrtfinalu od 89:75, a tamo ih čeka bolji iz duela Italija - Litvanija.

Naši reprezentativci su slomili uporne Čehe u poslednjoj četvrtini, kada je proradio šut za tri poena, kao i magični Teodosić, koji je hranio saigrače asistencijama. Na pet minuta do kraja bili su izabranici Saše Đorđevića na +10, Česi su kratko uzvratili preko Satoranskog i Veselog, ali to je bio njihov poslednji trzal. Bjelica i Bogdanović su postigli ključne trojke, posle čega Češka nije mogla da se vrati.

>>> NOVA MAGIJA SRPSKOG PLEJA: Ovo samo Teo može! (VIDEO)

>>> KRALJ ASISTENCIJA! Teodosić je srušio lični rekord Eurobsketa!

SRBIJA - ČEŠKA 89:75 (21:21, 24:21, 22:21, 22:12)

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović, Kuzmić, Bogdanović 6, Bjelica 14, Marković 11, Kalinić 2, Nedović 8, Milosavljević, Raduljica 16, Erceg 20, Milutinov

ČEŠKA: Benda 2, Auda, Pumprla 5, Hurban 5, Satoranski 20, Velš 4, Houška 5, Barton, Jelinek, Sirina, Šilb 11, Veseli 23.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Obe ekipe su meč počele pomalo stegnuto u napadu, uz agresivnu igru u odbrani. Posle skoro tri minuta bilo je svega pet poena. Onda je Marković postigao trojku za prvo vođstvo Srbije, ali je usledila serije Češke preko Blejka Šilba od 9:0.

Ipak, brzo se probudio Miloš Teodosić, kome nije išlo u šutu za tri poena, ali je sa nekoliko prodora uspeo da smanji prednost, da bi u poslednjem napadu u prvoj četvrtini Nedović pogodio za izjednačenje od 21:21.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naša reprezentacija je nešto bolje otvorila drugu četvrtinu, Raduljica je poentirao uz faul, a potom Erceg pogodio trojku za prvo vođstvo od +4. Ipak, Česi se nisu predavali i videli smo pravu rezultatsku klackalicu gde su se ekipe smenjivale u vođstvu do dva minuta pre kraja meča.

Onda je Erceg pogodio novu trojku, potom poentirao uz faul i Srbija je po prvi put imala +6. Do kraja četvrtine je Češka uspela da smanji prednost na dva razlike. Teodosić je u pretposlednjem napadu pogodio jedno od dva slobodna bacanja i ispostavilo da je postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 45:42.

Češka je imala poslednji napad i mogla je da izjednači, ali je Bogdanović odigrao dobro u izblokirao je šut Jelineka za tri poena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Treću četvrtinu je maestralno otvorio Miloš Teodosić, koji je podelio tri sjajne asistencije u prva tri napada, posle čega se Srbija odlepila na maksimalnih sedam razlike u tom trenutku. Satoranski je smanjio prednost trojkom, ali je uzvratio Erceg u sledećem napadu. Potom je Bjelica nesmotreno reagovao i dodirnuo mrežicu rukom prilikom šuta Satoranskog za tri. Ipak, iskupio se trojkom u sledećem napadu.

Srbija je posle toga uspela da dođe i do maksimalne prednosti od 10 poena razlike. Međutim, Češka je uzvratila preko Satoranskog, koji je faktički sam održavao svoju reprezentaciju u životu tokom treće četvrtine. Pogađao je za tri, zakucavao, asistirao, i na kraju je treća četvrtina završena prednošću Srbije od četiri poena razlike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Srbija je i četvrtu četvrtinu dobro otvorila, ponovo je asistencija Teodosića omogućila poene našoj ekipi. Ovoga puta je poentirao Raduljica. Usledila je trojka Bjelice, pa zatim i 2+1 Teodosića za novu dvocifrenu prednost. Međutim, nije se predavao Satoranski, koji je vezao četiri poena i ponovo spustio na manje od deset poena na šest minuta pre kraja.

Bjelica je sredinom poslednje deonice postigao novu trojku čime je vratio Srbiju na +10. Češka je uzvratila poenima Veselog, ali je onda najpre Bogdanović poentirao posle ulaza, a zatim i Erceg, koji je dobro odigrao pod košem za +12.

Čeka od toga nije uspela da se vrati, pa je Srbija rutinski završila meč, i plasirala se u polufinale, gde je čeka bolji iz duela Italije i Litvanije.

DEŠAVANJA PRE MEČA:

>>> VATRENO ZAHREVANJE ISPRED HALE: Pogledajte kako je izgledao susret srpskih i litvanskih navijača! (VIDEO)

18.20 - KOŠARKAŠI IZAŠLI NA ZAGREVANJE

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

18:15 SVE BROJNIJI SRPSKI NAVIJAČI, IMA I NAVIJAČICA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DEŠAVANJA PRE MEČA:

18.00 LUDILO U LILU, UDRUŽILI SE SRPSKI I LITVANSKI NAVIJAČI I ZABAVLJAJU SE ISPRED HALE

Ispred hale je prava karnevalska atmosfera, mnogo je naših navijača, ali i navijača Litvanije, čija reprezentacija igra protiv Italije od 21.00. Oni su u obeležjima svoje reprezentacije i opremljeni su bubnjevima, a ispred hale u Lilu susreli su se sa mnogobrojnim našim navijačima, i uspedila je luda atmosfera i pesma i jednih i drugih, praćena udarima bubnjeva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

17:30 SRBIJA STATISTIČKI MNOGO BOLJA

Dok ne počne meč, osvrnućemo se na dosadašnjih statističkih podataka na osnovu utakmica koje su Srbija i Češka odigrale do četvrtfinala. Naša ekipa je bolja u osam od dvanaest segmenata.

Srbija je bolja u prosečnom broju postignutih poena, procentu šuta za dva, i slobodnih bacanja. Bolji smo i u ukupnom broju skokova, kao i u defanzivnim skokovima, asistencijama, blokadama... Česi imaju za nijansu bolji procenat šuta za tri, nešto bolje skaču u napadu i imaju više ukradenih lopti po meču.

Printskrin: Eurobasket2015.org Printskrin: Eurobasket2015.org

17.15 OKUPLJAJU SE SRPSKI NAVIJAČI

Naša reprezentacija će imati podršku u Lilu, već stižu navijači koji na sebi imaju obeležja Srbije, što je naš reporter zabeležio.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

17.10 OBEZBEĐENJE PROVERAVA HALU

Naš reporter je zabeležio kako izgleda rigorozna provera u Lilu pred početak meča, gde je obezbeđenje proveravalo halu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

17.00 ČIRLIDERSICE PODIGLE ATMOSFERU U MEĐU MALOBROJNIM NAVIJAČIMA

>>> Ovde pratite sve informacije i ekskluzivan materijal sa Eurobasketa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA