PERO ANTIĆ SE PRISEĆA NEMILOG DOGAĐAJA: Rasizam vlada Amerikom!

Makedonski košarkaš tvrdi da je njegov bivši saigrač pretučen od strane policije samo zbog boje kože

  • 3

Kada je sa tadašnjim saigračem iz Atlante Houksa izašao u noćni provod, bivši košarkaš Crvene zvezde i Olimpijakosa Pero Antić, nije ni slutio da će se ta aprilska noć završiti košmarno.

On i Tabo Safološa bili su privedeni od strane njujorške policije ispred kluba na Menhetnu, gde se dogodio incident u kome je 22-godišnjak nožem povredio košarkaša Indijane Krisa Kouplenda, njegovu suprugu i još jednu žensku osobu.

Safološa je tom prilikom i ozbiljno povređen - pokidani su mu ligamenti i doživeo je prelom desne fibule.

Antić tvrdi da je tada na delu bio rasizam.

>>> Pero Antić žestoko odgovorio na kritike što nije igrao na Eurobasketu

- Bili smo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme! Ipak, u NBA noćni izlasci nisu zabranjeni. Tabo je izašao iz auta kako bi prosjaku dao 20 dolara i odjednom je policija počela brutalno da ga gura. Izašao sam da vidim što se događa, pa on ima samo "20" kila. Bio je to čisti rasizam koji vlada Amerikom. Tabo je crnac, a svi policajci su bili belci. Nisam hteo da ga ostavim samog, pa su i mene priveli. Nikad nismo dobili objašnjenje za njihovo ponašanje. Policija tamo ubija ljude, a ništa se ne događa - rekao je Antić, koji je prisustvovao turniru u Zadru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pero se vratio u Evropu, novi je član Fenerbahčea.

- Bio sam u Njujorku i sve raščistio. I ja sam mogao da ih tužim, ali sam želeo što pre te ružne stvari da sklonim iz života. Taj događaj nije nimalo uticao na moj povratak. Saznao sam da ću dobiti još jednog sina i nisam želeo više da se odvajam od porodice. I dve godine razdvojenog života su bile puno - već u startu razjašnjava krilni centar - rekao je Antić.

Pratite Telegraf i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA