NOVI SKANDAL U BARSI: Mesijevu fondaciju finansira narko kartel?

Španski mediji su došli do neverovatnih saznanja koja se tiču poslovanja Mesijeve fondacije

  • 4

Sud u Madridu došao je do podataka o nepravilnom poslovanju fondacije "Leo Mesi i prijatelji" prenosi španski list El mundo. Kako oni navode Mesi ili neko iz fondacije koju vodi njegov otac Horhe Mesi, nije uplatio porez nakon nekoliko odigranih prijateljskih utakmica u Latinskoj Americi u toku 2012. i 2013. godine.

Iz fondacije nisu prijavili tačan profit koji su ostvarili što se po španskom zakonu vodi kao utaja poreza. Takođe navode i da je preko fondacije meksički narko kartel Los Valensija prao novac.

>>> U BARSI NE PRESTAJU: I Maskerano osumnjičen za utaju poreza!

>>> AFERA VEKA: Mesi plaćao fudbalskim zvezdama da igraju za njegov tim i tako prao novac?

Najbolji fudbaler Barselone je već bio povezivan sa sumnivim radnjama vezanim za pomenutu fondaciju. Menadžer Roberta Levandovskog otkrio je da je na njegovog igrača vršen veliki pritisak i da mu je nuđena ogromna količina novca da se pojavi na jednoj humanitarnoj utakmici koju je organizovala fondacija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Španski i američki nadležni organi navodno imaju i dokaza da se neko iz fondacije sastao sa predstavnicima narko kartela sa kojima su dogovorili protok robe i pranje novca.

Ovo je samo još jedna u nizu afera koja drma fudbalski klub Barselonu. Protiv Mesija i njegovog oca se vodi sudski proces zbog navodne utaje poreza, fudbalski klub je kažnjen zbog neplaćanja istog prilikom dovođenja Nejmara. Brazilskoj zvezdi su nedavno u Brazilu zaplenili robu u vrednosti od blizu 43 miliona evra dok se je samo par dana kasnije i Havijer Maskerano našao pod istragom za utaju poreza.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    29. septembar 2015 | 17:46

    Lako moguce!! Njîhov uticaj na igrace je jak!Sam pogledajte ko je Dzejmsa Rodrigeza fudbalski stvorio,pa narko kartel! A onda to prati i namestanja itd

  • kale

    30. septembar 2015 | 09:57

    Iz Madrida vise ne znaju sta ce da izmisle.Na kraju ce Mesi biti kriv(ili neko iz Barce)za ubistvo Kenedija.Fasisticki list•el Mundo"

  • sasa

    30. septembar 2015 | 03:21

    Pa jel neko misli da Covic i Pekovic svojin parama finansiraju Zvezdu i Partizan?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA