KARADŽIĆ: Fudbal može da igra svako, futsal samo majstori

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije govorio na žrebanju grupa za predstojeće Evropskom prvenstvo u futsalu koje se održava u našoj zemlji

  • 2

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što Srbija ima priliku da organizuje prvenstvo Evrope u futsalu.

- Verujem da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za oprganizaciju većih takmičenja. Ovaj događaj prevazilazi sportske okvire, pošto je to velika šansa za našu privredu, hotelijerstvo i mnoge znamenitosti Beograda - poručio je Karadžić.

>>> Paklena grupa Srbije za futsal EP u Beogradu! (FOTO)

On je dodao da su utakmice u Beogradskoj areni lepa prilika da navijači uživaju.

- Fudbal može svako da igra, dok futsal samo majstori. Nadam se da ovo neće biti poslednji put da budemo domaćini UEFA takmičenja - naveo je prvi čovek FSS.

>>> Siniša Mali: Beograd će biti odličan domaćin prvenstva Evrope u futsalu (FOTO)

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković izjavio je da mu je velika čast što je ispred UEFA izabran za ambasadora prvenstva koje će se održati naredne godine

- Imao sam priliku da tokom pauze u šampionatu igram protiv profesionalaca malog fudbala i mogu da kažem da je razlika kao nebo i zemlja. Poznato je da su počeci u fudbalu ispred zgrade ili u školskom dvorištu na malim terenima, što je neka vrsta futsala. Taj sport u Srbiji raste, a to govori da smo bili na tri od poslednja četiri takmičenja - rekao je Stanković.

Futsalerima Srbije je sreću i dosta uspeha na šampionatu poželeo prvi teniser sveta Novak Ðoković, porukom preko video bima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz miloš

    2. oktobar 2015 | 15:43

    Fudbal može svako da komentariše. ..... osim tebe koji nije nikada loptu šutnuo. ...u životu. ... bolje ćuti. ...da smo mi normalna država nikada ne bih ti bio negde na vlasti..... za fudbal trebaju druge vrline i sposobnosti nego lopovluk

  • Futsalista

    2. oktobar 2015 | 18:10

    Bravo Tole, nek si im rekao! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA