Kakav preokret Partizana: Šou Vanje i Cveleta, crno-beli srušili MZT u poslednjem napadu!

Crno-beli ostvarili prvi trijumf ove sezone u ABA ligi...

Upisao se i Partizan!!! Nakon dva (ne)očekivana poraza na početku ABA lige, crno-beli košarkaši uspeli su da iskoriste prednost domaćeg terena i tek u poslednjih 30 sekundi obezbede trijumf protiv MZT-a - 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8)

Gubio je najtrofejniji tim regionalnog takmičenja punih 37. minuta, ne računajući minimalno vođstvo na početku prve deonice, stigao i 14 poena manjka i zahvaljujući neverovatnoj energiji Cvetkovića u finišu, ali i sjajnoj odbrani Vrabca, preokrenuo rezultat.

Nevolja za goste krenula je kada je sa terena izašao Marko Ljubičić, Cvetković je dodao gas u odbrani koji je pokrenuo i napad. Trojka uz zvuk sirene, polaganje, ali i nekoliko iznuđenih faulova u napadu iznedrili su mladog pleja kao junaka utakmice, iako je Marinković bio najefikasniji.

Mladi kapiten je imao 16, cvetković poen manje. Pratio ih je Vitkovac sa 10 poena, Đumić i Koprivica su imali po šest, a Vrabac pet. Poslednji je bio sa linije bacanja kojim je Partizan otišao na plus tri. Potom je usledila sjajna odbrana reprezentativca BIH, a MZT u finišu nije uspeo da pogodi trojku za produžetak.

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

Upravo su trojkama torpedovali crno-bele u prvom poluvremenu. Ubacili su sedam od 10, a na početku treće deonice se činilo da će bodovi ići za Skoplje. Međutim, Petar Božić je nadmudrio kolegu Aleša Pipena i upisao svoj prvenac na klupi Partizana kao glavni trener.

Najefikasniji u gostujućem timu bili su Stojanovski sa 14, Bunić sa 13, Ljubičić 12 i Luković sa 11 poena. Vredi pomenuti i to da je na tribinama bilo oko 2.000 ljudi, a među njima i potencijalno pojačanje crno-belih Danilo Anđušić.

Dva minuta trebalo je Partizanu da se upiše na ovom meču. Učinio je to Vanja Marinković, ali su Luković i Drenovac posle toga pogodili trojke za 8:4. Između tih šuteva za crno-bele je pogodio i Vitkovac, a gosti su imali veliki peh već u drugom napadu - Mijatović je zaradio dve lične greške.

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

- Šta je, šta je? Ko je izvodio loptu? - derao se Aleš Pipan na svoje košarkaše koji su igubili loptu pre nego što su i počeli napad. Presekao ju je Marinković i pogodio za smanjenje rezultata na 11:10. Njemu su kumovala i četiri vezana poena Đumića.

Na polovini prve četvrtine Partizan je prvi put poveo. Vrabac je presekao loptu i položio je u koš. S druge strae, MZT trojkama održava korak za crno-belima. Stojanoski je pogodio za 17:16 Makedonaca, ali se Vitkovac snašao i uz pomoć table pogodio za 18:17. Prvim skokom u napadu za MZT, Luković je pogodio uz zvuk sirene i odveo goste na prvu pauzu sa vođstvom od 25:23.

MZT je poečo drugu četvrtinu kao i prvu - trojkom. Istim oružjem je zapretio Drenovac u 14. minutu kada su gosti poveli  sa 33:27. Samo dva pokušaja za tri poena igrači MZT-a su promašili, a Luković je u međuvremenu postao prvi dvocifren na terenu - 10. Poenima Vrabca istopila se prednost MZT-a (33:33) koji je već u narednom napadu upisao osmu izgubljenu loptu. Košarkaš iz BIH je morao napolje u 17. minutu jer je napravio treći faul, a Stojanoski je pogodio tri slobodnja bacanja za 36:33.

Drenovac je u 19. minutu pogodio svoju treću trojku za + 8 MZT-a (44:36). Mogli su i do dvocifrene, ali je Ljubičić bio neprecizan. U nastavku je Milutinović smanjio rezultat i naterao ljutitog Pipana da traži minut odmora. Prethodno je i Božić morao da reaguje. Ipak, MZT je sa 11 poena viška otišao na veliki odmor. Stojanoski je pogodio sa ''parkinga'' za 49:38.

Foto:  Mega Leks Foto: Mega Leks

Oružjem MZT-a, Partizan je započeo treću deonici. Marinković je pogodio trojku u ubabio svoj 12 poen, ali to Partizanu ništa nije pomoglo kada ostatak tima nije bio na nivou. Bunić je istrčao kontru u 3. minutu nastavka i pogodio za 54:41.

Poenima Marinkovića u 25. minutu Partizan je smanjio zaostatak na 54:47, a Pipan je morao da zatraži tajm-aut. Bio je ljut na Sinadinovića i njegov faul u napadu. Crno-beli su u jednom momentu stigli na 49:54, kada je na teren ušao Ljubičić. Dve asistencije i četiri poena Bunića - 58:49. U sledećem napadu Magdevski sa zvukom sirene pogađa trojku, a Marinković potom beleži svoj 16. poen - 58:53. Na kraju treće deonice 61:55 za goste.

MZT je u 32. minutu otišao na 66:57, nakon treće trojke Stojanovskog, a malo pre toga Vitkovac je istrčao sjajnu kontru. Isti igrač je u 35. minutu smanjio na 66:63, jer je pogodio samo jedno slobodno bacanje. za sve je ''kriva'' odbrana Partizana, a vredi pomenuti da je Cvetković odradio najveći posao. Upravo je ''Cvele'' pogodio trojku za -2, a nedugo zatim iznudio i tehničku grešku Ljubičića.

Napokon je Partizan poveo prvi put od prve četvrtine - Đumić je pogodio oba slobodna bacanja, dok je Luković promašio jedno - 69:69. Usledilo je polaganje Cvetkovića i poen Vrabca za konačan rezultat - 72:69

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA