FSS oduzeo Spartaku četiri boda!

Klub iz Subotice kažnjen zbog ''rezervnog sastava'' na Karaburmi

  • 45

Spartak je platio ceh!!! Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je klub iz Subotice oduzimanjem četiri boda zbog spornog meča na Karaburmi sa OFK Beogradom.

Klub i trener su 26. septembra izveli sastav bez većeg broja standardnih igrača, a prijava se odnosila na to da s u Golubovi namerno načinili ovakav potez kako bi pomogli Romantičarima da pobede.

- Izvršivši uvid u kompletne spise predmeta kao i izvođenjem dokaza, Disciplinska komisija je utvrdila da postoji odgovornost FK Spartak da je na pomenutoj utakmici izveo tim bez većeg broja standadnih prvotimaca koji su nastupali na utakmicama u prethodnim kolima - navodi se u saopštenju FSS.

Između ostalog, razmatrane je i prijava protiv trenera Subotičana Stevana Mojsilovića, ali se protiv njega ne može pokrenuti postupak iz razloga što na osnovu člana 6. i člana 82. Disciplinskog pravilnika FS Srbije, trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba.

Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ

Na ovu odluku nezadovoljna strana ima pravo ulaganja žalbe u propisanom roku. Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti.

Vredi pomenuti i to da je Crvena zvezda podnela prijavu protiv Partizana zbog slične situacije u Novom Pazaru. Crno-beli su izgubiloi sa 3:2, ali je Zoran Milinković na teren izveo rezervni tim sa nekolicinom mladih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    6. oktobar 2015 | 19:42

    A partizan moze da izvezde drugi sastav??? LOPOVI !!!

  • Djenka 1989

    6. oktobar 2015 | 19:38

    Isto onda očekujemo i da se kazni Partizan, i on je izveo rezervni sastav protiv Pazara

  • Novica

    6. oktobar 2015 | 19:40

    Ma ne mogu da verujem sto partizanu ne uzmu isto nije igro u najacem sastavu protiv pazara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA