Jirgen Klop ima srpski mozak! Britanci detaljno pišu o pomoćniku nemačkog trenera

Nemački trener pozvao je srpskog kolegu da rade zajedno u Majncu, i od tada su nerazdvojni u fudbalskoj filozofiji

  • 8

Najvažanija tema koja se iz minuta u minut prati u Engleskoj je sve izgledniji dolazak bivšeg trenera Borusije Dortmund Jirgena Klopa u Liverpul, a britanski mediji prenose da bi trogodišnji ugovor trebalo da bude ozvaničen u narednih 48 sati.

Nedugo pošto je Brendan Rodžers dobio otkaz kao menadžer "crvenih", iz Republike Srpske je potekla informacija da će Nemac zauzeti njegovo mesto.

>>> KLOPOV ULTIMATUM LIVERPULU: Samo u ovom slučaju će doći na Enfild!

 

Mediji na ostrvu su predstavili prvog Klopovog pomoćnika, Željka Buvača, kao bosanskog (?!) stručnjaka. Podsetimo, Buvač je rođen u Prijedoru, a igrao je za Ljubiju i banjalučki Borac, a potom nastavio karijeru u Nemačkoj. U avgustu 2013. godine imenovan je za selektora reprezentacije Republike Srpske.

Nemac i 54-godišnji Srbin neguju prijateljstvo još od 1991. godine, kada su zajedno igrali u Majncu. Igračku karijeru Buvač je završio u 36. godini, i od tada je radio u nemačkom fudbalu.

>>> Navijači Liverpula na originalan način zovu Klopa! (FOTO)

Klop ga je pozvao 2001. godine, kada je dobio ponudu da vodi Majnc. Sarađivali su sedam godina i u međuvremenu su klub doveli u društvo bundesligaša i izborili kvalifikacije za evropsko takmičenje.

>>> SA PIVOM U RUCI: Ovako je Klop odgovorio na molbe navijača Liverpula da bude njihov trener!

Od 2008. godine u paketu dolaze u Dortmund i prave dobro poznatu priču, koja je okončana na kraju sezone 2014/2015 dve uzastopne titule 2011. i 2012. godine, i finale Lige šampiona 2012/13,

Klop za Buvača inače kaže da je njegov "mozak" i neko sa kojim ima telepatski odnos.

"Dokaz" je i izjava svojevremeno igrača Dortmunda Nurija Sahina, kada je upitan ko će da zameni Klopa pored aut linije zbog suspenzije Klopa, zarađene zbog udaranja četvrtog sudije na meču Lige šampiona sa Napolijem (septembar 2013)

- Željko Buvač je praktično Klopov brat blizanac i on će biti na klupi. Obojica vide fudbal na potpuno isti način - rekao je tada Sahin.

Pratite Telegraf i na Vajberu

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    7. oktobar 2015 | 13:25

    Sta se cudite sto su ga predstavili kao Bosanca, kad svako iz Srbije kaze za nas da smo Bosanci, a ne Srbi??

  • dzeko

    7. oktobar 2015 | 15:49

    Iz Banja Luke je normalno da je Bosnac nemogu ja kad mi cjeli Pleme zivi u Srbiji zvati se Bosanac samo sto sam musliman mogu samo biti Srbin muslimanske vijerispovjesti !

  • Obudovac

    7. oktobar 2015 | 14:16

    Bas i meni to smeta za to sto zivim u njemackoj nisam ja svaba i ako sam rodjen u bosni i tamo zivim ali sam u krvi srbin i ostacu uvjek, kako kad pitas hrvata iz bosne kaze ja sam iz hrvatske? Sto onda mi bosanci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA