LUDILO POSLEDNJEG KOLA: "Goreće" u Varšavi, a drame će biti širom Evrope!

Vreme je za konačne obračune u kvalifikacijama

  • 6

Trka za Euro dostiže vrhunac!

Još jedno kolo ostalo je da se odigra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016, a mnoge dileme oko toga koje će selekcije direktno tamo, a koje kroz baraž, ostale su nerešene.

>>> Velika pobeda BiH, Turci prošli pored nezainteresovanih Čeha (FOTO)

Pred poslednjih 90 minuta fudbala u grupama, plasman na završni turnir obezbedilo je 12 reprezentacija: Island, Češka, Belgija, Vels, Španija, Nemačka, Engleska, Švajcarska, Severna Irska, Austrija, Italija, Portugal, i što se njih tiče poslednje kolo biće samo rekreativnog karaktera.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ali, za brojne druge timove mečevi poslednje reunde biće borba "na život i smrt".

To posebno važi za okršaj Poljske i Republike Irske u grupi D, gde su Nemci sigurno prvi, a ko će sa njima direktno na EP, a ko u doigravanje, saznaćemo posle varšavskog duela (nedelja, 20:45).  Oba tima, poravnata na 19 bodova, imaju baraž "u džepu", međutim sigurno je da će učiniti sve da kraćim putem dođu do Francuske.

>>> Azuri na Evropskom prvenstvu, Holanđani se nadaju...

Neće "goreti" samo u Poljskoj...

Pred poslednje kolo u grupi B sigurno je samo to da su Belgija i Vels obezbedile prva dva mesta, a za treće mesto boriće se čak tri reprezentacije! BiH će treću poziciju braniti protiv Kipra u gostima, dok će Izrael pokušati da je povrati na najtežem mogućem gostovanju, u Belgiji, doduše protiv “nezainteresovanih” igrača Marka Vilmotsa.

Turska je pobedom u Čekoj praktično izgurala Holandiju iz trke za doigravanje, mada "lale" i dalje imaju teoretske šanse da se tamo nađu, ali za to im je potrebna pobeda nad Česima u poslednjoj rundi, i poraz Turaka od Islanda.

Izuzetno interesantno je i u grupi C i vrlo slično scenariju u gorepomenutoj grupi D. Španci su sigurni putnici na prvenstvo Evrope, a trenutno drugo mesto sa identičnim skorom (6-1-2) dele Slovačka i Ukrajina. Na prvi pogled deluje da su Slovaci bliži tome da ga zadrže, jer ih u poslednjoj rundi čeka slabašni Lihtenštajn, dok će Ukrajnci ugostiti Španiju.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ukoliko i posle ovih mečeva Ukrajina i Slovačka budu poravnate, o plasmanu će odlučivati međusobni dueli, a tu su Slovaci u prednosti.

Neizvesnost vlada i u grupi F. Tamo je Severna Irska posle 30 godina izborila plasman na prvenstvo Starog kontinenta, ispred Rumunije i Mađarske.

Uprkos činjenici da su remizirali na poslednje četiri utakmice u grupi, Rumuni su zadržali drugo mesto sa bodom više od velikog rivala Mađarske. Obe reprezentacije u poslednjem kolu gostuju, Rumuni Farskim Ostrvima, a naše severne komšije očajnim Grcima.

>>> Turci TERAJU Tošića i Markovića zbog SRBOVANJA u Albaniji!

Austrija je u grupi G daleko iznad ostalih konkurenata, pre svih Rusije i Švedske. Ovde bi trebalo da se dogodi čudo pa da ove dve selekcije na kraju zamene mesta, jer "zbornaja" dočekuje Crnu Goru od koje ne sme da izgubio, kako ih selekcija "tri krune" ne bi pretekla u slučaju pobede nad Moldavijom. Razlika između Rusa i Šveđana je dva boda.

Liechtenstein Sweden Euro Soccer

U Grupi H Italija je prva prošla kroz cilj, a u poslednjem kolu Azuri mogu da iskroje konačan poredak dve pozicije iza na kojima su Norveška i Hrvatska.

Skandinavci imaju dva boda više od "kockastih", ali i gostovanje u Rimu, gde i sa bodom ostaju tu gde jesu. Eventualna pobeda Konteovog tima, uz pozitivan ishod za Hrvate na Malti, za posledicu će imati plasman "kockastih" u Francusku, iako to, verovali ili ne, NE ŽELI dobar deo hrvatskih navijača.

>>> Dok mi slavimo poslednje mesto, Hrvati širom zemlje bojkotuju ulazak u baraž!?

Konačno, u našoj grupi, pred Albanijom je istorijska prilika da obezbedi direktan prolaz u društvo najboljih, a trenutno drugoplasiranu Dansku pošalje u doigravanje.

Danci su "ispucali" sve mečeve i imaju bod više od ekipe Đanija De Bjazija, koja gostuje Jermeniji gde "juri" pobedu koja bi je odvela u Francusku. Svaki drugi ishod šalje Skandinavce direktno na EP, a Albaniju u baraž.

Podsetimo, i najbolja trećeplasirana reprezentacija takođe će se DIREKTNO plasirati na završni turnir, a to je trenutno Mađarska sa 15 bodova, sa dobrim izgledima da tu i ostane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA