Milinković odlazi, Partizan ima nekoliko kandidata za novog trenera!

Zoran Milinković u četvrtak sporazumno raskida ugovor sa crno-belima, a nekoliko imena je u opticaju kao njegova zamena

  • 30

Novi neuspeh za fudbalere Partizana i novo zviždanje sa tribina po završetku utakmice u Surdulici označili su da je i definitivno došao kraj Zoranu Milinkoviću na klupi crno-belih. On je, prema nezvaničnim saznanjima podneo ostavku već u svlačionici posle remija protiv Radnika.

>>> Najgori Partizan u istoriji se izblamirao u Surdulici! (VIDEO)

Crno-beli su uprkos vođstvu od 2:0 na poluvremenu i potpune dominacije u igri uspeli da ispuste pobedu na jugu Srbije. To je i najvećim braniocima popularnog Kize u upravi Partizana oduzelo argumente da ga sačuvaju na kupi, bez obzira na to što crno-beli pružaju dijametralno suprotne partije u Evropi.

Milinković će u četvrtak sporazumno raskinuti ugovor i zvanično, a odmah se pojavilo i nekoliko mogućih kandidata. Pre svega tu je Igor Spasić On je i nedavno figurirao kao potencijalni novi trener crno-belih, ali je tada Milinković ipak preživeo iako mu se ozbiljno drmala klupa.

On je donedavno vodio Teleoptik, sa kojim je postizao odlične rezultate. Glasine da će biti novi trener Partizana dodatno su pojačane i time što je na mesto trenera umesto njega došao Ivan Tomić, dok se za njega sada upraznilo mesto trenera prvog tima.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Spasiću je najveća preporuka to što je radio sa velikim brojem izdanaka čuvene Partizanove škole i dobro poznaje ekipu, pa mu ne bi bilo potrebno vreme da se dodatno adaptira na uslove koji ga očekuju u Humskoj.

Pojavile su se i glasine da bi novi trener Partizana mogao da bude Ivan Tomić, koji je trebalo da preuzme ulogu trenera Teleoptika. U četvrtak će biti poznato i definitivno za šta će se odlučiti uprava crno-belih.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

>>> IVAN TOMIĆ: Želim da budem trener Partizana!

>>> Da li dolazak Ivana Tomića znači da Kiza Milinković više neće biti trener Partizana?

Kao mogući kandidat pominje se i Dragoljub Bekvalac, a bilo je i glasina da bi to mogao da bude i Veljko Paunović, koji je to demantovao. Doduše, pre meča u Surdulici, i tada je Milinković još uvek bio trener Partizana.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Već nakon samog okončanja utakmice videlo se da, sada već bivši trener Partizana, nije bio zadovoljan i ovakav njegov potez se je mogao naslutiti.

Na pitanje o gustom rasporedu koji predstoji Partizanu on je odgovorio samo "videćemo".

Ovakav potez trenera Partizana je očekivan, a po mnogima je i zakasnela reakcija. Dobri rezultati u Evropi nisu bili dvoljno jak razlog da trener koji u 13 odigranih prvenstvenih utakmica ima skor 6-3-4 ostane na klupi aktuelnog prvaka Srbije.

Crno-beli imaju najgori start u prethodnih nekoliko decenija.

Sve je počelo porazom od Crvene zvezde u večitom derbiju. Crveno-beli su tada bili bolji sa 3:1. Partizan je nakon toga odigrao još pet prvenstvenih utakmica, a zabeležio je samo jednu pobedu. Crno-beli su dobili Voždovac sa 2:1 i to na jedvite jade.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milinković je na klupi Partizana nasledio Marka Nikolića u martu ove godine. Na početku je delovalo kao da je Milinković pravo rešenje za mesto trenera Partizana pošto je uspeo da uspostavi kontinuitet u igri u ostatku sezone i da titulu vrati u Humsku. Partizan je tada dobio 8 od 11 utakmica u prvenstvu. Tri je odgrao nerešeno, ali su dve od te tri odigrali u poslednja dva kola kada se je već znalo da će crno-beli biti šampioni. Izborio je i učešće u finalu Kupa ali je Čukarički tada bio bolji.

Nevolje su za Milinkovića, čini se, počele su na leto. Nova uprava je želela da on uvede ekipu u Ligu šampiona bez ijednog potrošenog dinara. Na kraju se na tom putu isprečio BATE Borisov. Možda je i nedostatak adekvatnih pojačanja doprineo slabijoj igri ekipe zbog gustog rasporda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I pored toga popularni "Kiza"  je odlično vodio ekipu u Evropi. Partizan je nanizao dve pobede u Ligi Evrope iz isto toliko mečeva što je ujedno i najbolji početak u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja u istoriji kluba.

Za šest i po meseci, koliko je Milinković bio trener Partizana, crno-beli su odigrali 33 utakmica, a finalni skor je 20-7-6. To je nešto što ne govori u prilog treneru ekipe koja pretenduje na titulu i najelitnije evropsko takmičenje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doka.cz

    15. oktobar 2015 | 00:50

    Place mi se sto Kizo odlazi jer sa njim bi na kraju sezone bio minus od 25 al kad vidim ko su moguci naslednici ja sam srecan,ko god da dodje bice na kraju bar -35;-)!!!!!!

  • Konac

    15. oktobar 2015 | 00:41

    Kizo ostani

  • tvoje verne delije

    14. oktobar 2015 | 23:11

    Kizo OSTANIIIIII....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA