Profit je pao, ali je Barselonina kasa rekordno puna!

Katalonski klub zabeležio je rekordne prihode u prethodnoj sezoni

  • 0

Fudbalski klub Barselona objavio je da je ostvario rekordni prihod od 608 miliona evra u prošloj sezoni, uz pad profita, zbog bonusa isplaćenih igračima i zbog transfera.

- Važno je da je klub ostvario profit, finansijska situacija je solidna - rekla je potpredsednik Barselone zadužena za finansije Suzana Monhe naglasivši da je klub ''na dobrom putu ka cilju od milijardu evra obrta''.

Barseloni su prihodi porasli za 15 odsto u odnosu na 530 miliona evra koliko su iznosili prethodne sezone. Ipak dobit je pala za 36,5 odsto - sa 41 miliona, na samo 15 miliona evra zbog bonusa isplaćenih igračima, kao i zbog činjenice da je klub zbog zabrane transfera od avgusta 2014. do januara 2015. morao da potroši više nego obično.

>>> Laveci stiže u Barsu: Za 3 sezone dobiće 12 miliona evra

Zbog toga je Barselona u leto 2014. potrošila vise od 150 miliona evra za Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Klaudija Brava i Ter Štegena , a dug Katalonaca je porastao sa 287 na 328 miliona evra.

U katalonskom klubu predviđaju da će prihod na kraju ove sezone iznositi 633 miliona evra i da će profit porasti na 20 miliona evra.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA