Pet godina je prošlo od Stojketove "ružne prošlosti"! Majica o kojoj se i dan-danas priča (FOTO) (VIDEO)

Ni pre ni posle, fitilj nije ovako goreo, ali je oblačenjem majice situacija dostigla vrhunac u slučaju Vladimira Stojkovića

  • 54
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Bio je 27. avgust 2010. godine, kada je potvrđena informacija portugalskih medija. Bivši golman Crvene zvezde novo je pojačanje Partizana za Ligu šampiona.

Ime Vladimira Stojkovića tih dana, ma i godinama posle se više nije izgovaralo sa jednakim tonom, bilo da navijate za Partizan bilo za Crvenu zvezdu.

Za jedne izdajnik, za druge kralj koji je "izabrao pravu stranu" i dan danas je meta rasprave među navijačima večitih rivala.

Stojković je pre pet godina odlučio da napravi hrabar ili lud potez, kako god hoćete.

>>> KO BI OVDE POBEDIO: Zvezdin tim iz 2005. ili Partizanov iz 2010. godine?

>>> STOJKETOV SIN U DUKSU DELIJA: Da li je ovo u inat tati partizanovcu?

>>> Kako je Stojke opravdao izlazak Delija sa derbija?

DOLAZAK POKRENUO LAVINU

Stigao je u avgustu, a u naredna tri meseca kao glavni akter doživeo neverovatne stvari, napadnut je u autobusu kada je sa reprezentacijom stigao u Đenovu na prekinuti meč kvalifikacija za EURO 2012. godine protiv Italije, a samo devet dana kasnije, tačnije 23. oktobra, napravio je potez koji je obeležio fudbalsku deceniju u Srbiji, koji je obeležio jedan derbi i koji je udario beleg golmanu za sva vremena.

Javno je zamolio jedne navijače da mu oproste što je bio član drugog tima, velikog rivala.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Stojković je majicom koju je nosio ispod dresa Partizana jasno poručio srpskoj javnosti, ali, "obraćajući se Grobarima":

- Oprostite mi moju ružnu prošlost - stajalo je na beloj majici ručno ispisanim slovima na grudima Stojkovića dok je slavio pobedu ispred juga Marakane, koju je još u šest minutu obezbedio Almami Moreira.

Ubrzo je kažnjen zbog tog čina sa 120.000 dinara.

Ta majica i dan danas znači da Stojković kada brani za reprezentaciju biva ispraćen zvižducima sa severne tribine, ma na kom stadionu da se igra. Ta majica ga je podigla na nivo možda i jedinog fudbalera u istoriji Zvezde i Partizana koji će zauvek stvarati svađu i histeriju među navijačima. Ta majica danas slavi 5 godina i dalje se mnogi pitaju "da li je ona ružna prošlost srpskog fudbala?".

POSLE MAJICE NIJE MOGAO U SVLAČIONICU

Godinu dana kasnije od majice, Stojkoviću kao i ostalim igračima Partizana je onemogućeno da odu u svlačionicu Marakane na 141. derbiju.

Golman Partizana, a Zvezdin bivši, bio je meta napada sa severne tribine, kada je pokušao sa ekipom da ode na odmor. Topovski udari su sevali, baklje takođe, sećate se, Partizan je ostao na terenu tokom poluvremena, jer ekipa crno-belih nije želela da se izlaže novim rizicima i eventualnim napadima u tunelu koji vodi do svlačionica.

Pogledajte 40. sekundi Stojkovića prilikom tog odlaska u tunel.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

KAPITEN PARTIZANA U DERBIJU

Stojković je imao odličan period u Partizanu, bio je 2013. godine izabran od strane navijača za najboljeg igrača kluba na sajtu crno-belih, što je još jedan kuriozitet karijere golmana Srbije.

Ono po čemu će ga takođe Grobari pamtiti jeste da je nosio traku u Večitom derbiju, čemu svedoči i fotografija sa početka teksta.

Bilo je to na 145. Večitom derbiju, kada ga je sopsotveni igrač savladao i doneo pobedu Crvenoj zvezdi.

STOJKE CZ vs STOJKE PFC

U Crvenoj zvezdi: 29 utakmica.

U Partizanu: 146 utakmica, 1 gol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    23. oktobar 2015 | 15:59

    Vladimir Stojkovic, covek koji je mogao da bude i odlican golman, na kraju samo prosecan golman i nula od coveka.

  • Bazinga

    23. oktobar 2015 | 13:41

    Nema zabelezenog bednijeg i jadnijeg poteza da se nekim navijacima u dupe uvuces xd

  • Goran

    23. oktobar 2015 | 14:05

    Prodana dusa...to se jednostavno ne radi...a pogotovu ne na takav nacin...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA