PETICIJOM PROTIV KAZNE: Rosijeva vojska fanova za jedan dan skupila 277,000 potpisa!

Velika borba van staze nastavlja se potpisivanjem peticije fanova Valentina Rosija

  • 23

Završnica sezone u svetu Moto GP-ja nije mogla da bude uzbudljivija i poprima obrise prave drame.

Nakon odluke sudija da se Valentino Rosi kazni sa tri boda i startom sa poslednje pozicije pred veliku nagradu Valensije, popularni doktor, revoltiran zbog takvog epiloga, ozbiljno razmilšja o tome da bojkotue poslednju trku u sezoni.

Iitalijan je, navodno namerno, odgurnuo velikog rivala i aktuelnog šampiona Marka Markeza prilikom obilaženja u jednoj od krivina u trci za veliku nagradu Malezije, zbog čega je sankcionisan.

>>> VALENTINO ROSI PODELIO PLANETU: Odbija da vozi poslednju trku, španski pakt mu uzima titulu! (VIDEO)

Veliki broj ljubitelja moto trka, prevashodno oni naklonjeni Rosiju, se nikako ne mire sa kaznom za Italijana, pa su pokrenuli veliku akciju odbrane svog miljenika.

Naime, preko 277,000 navijača Valentina Rosija je u samo jednom danu potpisalo peticiju kako bi omogućili Italijanu da se bori za startnu poziciju pred poslednju trku u sezoni. Nikolas Dejvis iz Engleske tvorac je peticije koja je već prevedena na šest jezika.

- Upravo ste odobrili primenu prljave taktike u trkama Moto Gp-ja zbog  kažnjavanja Valentina Rosija da se bori za šampionat dok je bio maltretiran i ponižavan od strane Marka Markeza. Obrazlažujući svoju odluku da ne postoji osnova za sprovođenje akcije protiv Marka Markeza je apsurdno isto koliko i sprečavanje vozača da pucaju iz pištolja u drugog vozača - oštar je bio Dejvis.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedna stvar je sigurna, svet je podeljen na pristalice Markeza i fanove Rosija, a konačan epilog sudijske odluke biće u narednih par dana.

Pred poslednju trku sezone, 8. novembra na stazi u Valensiji, Valentino Rosi ima 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog u generalnom plasmanu Lorenca, ali kako stvari stoje, startovaće sa poslednje pozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    27. oktobar 2015 | 11:26

    Marqrz nije sportista,Rosi bi se sklonio da se Bore Marqez i Lorenco za titulu,ovaj sonja je 10 puta nasrnuo na Rosija...

  • Zoran 021980

    27. oktobar 2015 | 12:56

    Pravda za ROSIJA! Odvali ih u valensiji!

  • Petition

    27. oktobar 2015 | 15:36

    Potpišite peticiju za ukidanje kazne za Doktora na sajtu: "Change.org". Upravo sam dao glas! Možete prijateljima poslati odmah link za glasanje sa sajta. Iz minuta u minut raste broj glasova! Uskoro već 400.000. Očekuje se da će do kraja dana preći 1.000.000. Pravda za Rosija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA