Svi igrači Zvezde koji su otpušteni pre kraja sezone! (FOTO) (VIDEO)

U poslednjih 15 godina Crvena zvezda je imala mnogo promašaja sa dovođenjem stranaca, a ta praksa se nastavlja i ove godine

  • 15

Košarkaški klub Crvena zvezde u poslednjih deceniju i po uvek je kuburila sa pravim pojačanjima iz inostranstva. Gotovo redovno je otpuštala strance na pola sezone, nekad čak i na početku jer nisu ispunili očekivanja trenera.

>>>Sofo se vraća u Grčku? Bivši trener Zvezde odvodi Skorcanitisa!

>>>Šilb odlazi u Pariz? Radonjić: Nije se adaptirao!

Iako je prošla sezona protekla fenomenalno bez trubuilencija i sa tri titule, već ove sezone se vidi nestabilnost. Ovoga puta kockice nisu složene kao treba. Sve više se priča o odlasku teškog centra Sofoklisa Skorcanitisa, koji svojim igrama nije opravdao očekivanja, a košta mnogo.

>>>ISPLAĆEN: Elton Braun dobio pare od Zvezde

Sasvim je izvesno da će on napustiti Mali Kalemegdan po onom sloganu iz 2002. kada je bila akcija "Pališ na Kališ" samo što je ovoga puta "Pališ sa Kališ"

>>>SEČA: Almond prvi napušta Zvezdu?

Zvezda je proteklih 15 godina ima često takve izlete da dovede igrača o kome se priča kao "veeelikom" pojačanju, a onda ga otpusti pre kraja sezone.

Tu se sad postavljaju dva pitanja. Da li je to košarkaška praksa, dovedeš igrača, ako ne valja, otpustiš dovedeš drugog? I Da li možda trener kluba nije u stanju da od takozvanih pojačanja izvuče maksimum?

Ako je trener doveo igrača to znači da smatra da je kvalitetan, a ako taj igrač ne pruži ono što se očekuje ko je kriv? Pa realno trener jer nije znao kako da ga podigne na nivo kvaliteta koji igrač ima.

Bilo kako bilo, Skorcanitis će, ako bude otpušten, biti PETI stranac Zvezde koji je pre kraja sezone otišao, ili kako se u žargonskom jeziku kaže koji je šilbovan ( izraz nastao po Blejku Šilbu koji je takođe otpušten i to pre Skorcanitisa) u poslednjih četiri godine, a ko zna koji od 2000. godine.

Ipak ovde ćemo predstaviti samo TOP 5 otpuštenih košarkaša plus bonus još četiri zanimljiva koji su odavno zaboravljeni.

BLEJK ŠILB 2014.

Blejk Šilb je poslednji igrač Zvezde koji je otpušten i to je bilo 30. januara 2014. a trener je bio kao i sa Dejan Radonjić.

Ovaj krilni košarkaš nije mogao nikako da se pronađe u srpskom timu. Utakmica u Kragujevcu protiv Radničkog je bila poslednja za Šilba u crveno-belom dresu, kada je trener Dejan Radonjić i nagovestio da nije zadovoljan igrama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

ELTON BRAUN 2013

Elton Braun stigao je u Zvezdu u jesen 2012. a odigrao je celu ABA ligu. Otpušten je 1. maja 2013. u toku Superlige Srbije od strane trenera Dejana Radonjića.

Rukovodstbo kluba je tada, u dogovoru sa stručnim štabom, raskinulo ugovor sa američkim centrom. Razlog za ovakvu odluku je nezadovoljstvo njegovim pristupom prema obavezama na treningu, ali i veoma slabim igrama u poslednje vreme.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

MARK ALMOND 2012.

Mark Almond došao je kao vrhunski šuer u Crvenu zvezdu i to u leto 2011. godine kada je za trenera Milivoje Lazić koji je smenjen posle dva kola. Mesto trenera preuzeo je Vlada Vukoičić,  a Almond je otpušten već u oktobru iste godine posle pet utakmica..

Nije se snašao a Zvezda je imala skor 1-4 na startu ABA lige, a Almond je u poslednja dva kola, za ukupno 28 minuta, nije postigao ni poen.

Šok-terapija u vidu smene trenera imala je samo kratkoročan efekat. U Pioniru je savladana Olimpija, nakon čega su usledili porazi od Cedevite i Igokee. Almond snosi direktnu odgovornost za gubitak utakmice u Zagrebu, jer u samom finišu nije iskoristio priliku da sa linije slobodnih bacanja izjednači rezultat.

ADAM MORISON 2011.

Došao je kao zvučno pojačanje, 3. pik sa drafta nekadašnji igrač Lejkersa, ali nije uspeo da se uklopi u tim. Trener je bio iskusni stručnjak Svetislav Pešić ali ni njegov autoritet nije bio dovoljan. Morison je otpušten 29. novembra 2011. posle samo osam utakmica, gde je prosečno beležio 15,5 poena, tri skoka i 1,5 asistencija.

Iako je uspeo da se izbori za status najboljeg strelca tima, nije se dobro snašao u kolektivu. Takođe, američki as imao je i problema sa temperamentom, tako da je u nekoliko navrata dobijao tehničke greške

Printskrin: Youtube/MrExcessCZV Printskrin: Youtube/MrExcessCZV

1. ENTONI MAJLS 2011.

Entoni Majls je igrao još u onoj staroj zaduženoj Zvezdi pre dolaska Nebojše Čovića.  Otpušten je 30. januara 2011. godine a trener tima je bio Mihajlo Uvalin

Majls, koji igra na poziciji krilnog centra, je u Zvezdu došao sredinom novembra i imao je ugovor do kraja sezone u regionalnoj ligi. Na 12 mečeva, koliko ih je odigrao u crveno-belom dresu, prosečno je beležio manje od sedam poena i četiri skoka po utakmici.

Treba da se podsetiti i ovih igrača:

DŽAMAR JANG 2011  On je jedini igrač Zvezde koji je otpušten zbog nedostatka novca. Tačnije nisu imali više para da ga plaćaju i došlo je do razlaza.

Za kraj treba pomenuti i još trojicu Amerikanaca koja su bili u Zvezdi ali početkom novog veka. To su Tajron Vašington, Redži Frimen i Majkl Kempbel

Zajedničko im je što su sva trojica otpuštena.

MORIS BEJLI 2009.

Iako je postigao možda i odlučujuću trojku za trijumf nad večitim rivalom Partizanom, to nije pomoglo Morisu Bejliju da i dalje nosi crveno-beli dres. Uprava Zvezde odlučila je da sa njim raskine saradnju i to u novembru 2009. godine. na startu sezone.

REDŽI FRIMEN I MAJKL KEMPEL 2003.

Otpušteni u eri trenera Zmaga Sagadina, Frimen jer se nonšalntno ponašao u igri a Kempbel jer je zaboravi pasoš kad je ekipa išla na gostovanje u Sloveniju. Bez njega su izgubili a Sagadin to ne prašta.

Obojica su otpuštena na startu sezone u oktobru i novembru.

TAJRON VAŠINGTON 20o2

I pored solidnog statističkog učinka u prvih pet kola YUBA lige i Gudjir lige, tamnoputom centru 'glava je odletela' posle samo jedne utakmice, kako je Uprava kluba saopštila - 'zbog nezalaganja na meču sa Spartakom'. Trener je bio Zmagoslav Sagadin.

(D. S)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ¥

    27. oktobar 2015 | 23:03

    Mislim da grb na zidu iza Morisona govori sve.

  • ozon

    28. oktobar 2015 | 06:39

    Yaboravili ste Robertsa, koji kad je došao kod Duleta postade najbolji krilni igrač u ligi i učesnik fajnal 4 (naravno sa Institucijom) .

  • lorna

    28. oktobar 2015 | 08:35

    za one koji ne znaju da kezm..TAKO SE PERE LOVA.Ovako se potkrada drzava.Uzmu se pare iz budzeta , nadjete bolesnog ili polovnog razvikanog igraca , ulozite milione drzavmog novca . podijelite lovu onda ga otpustite i njega ponovo tamo neko drugi prodaje.Sad se postavlja pitanje : Gdje je novac bacen na ove nebitne igracice koji na trzistu tesko mogu do plate od 300 evrica po utakmici.Para nema..Zvezdina skola na svim frontovima...narode placaj i gledaj cirkus...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA