ČUKA NE DA TRON: Mogu li Zvezda i Partizan konačno do trofeja u Kupu?

Crveno-beli gostuju Bačkoj, Partizan igra gradski derbi protiv Sinđelića, a branilac trofeja je na Kosovu

  • 1

Borac je prvi klub koji je obezbedio plasman u narednu rundu, a danas ćemo dobiti i preostale učesnike osmine finala Kupa Srbije u fudbalu.

Takmičenje koje tri godine nije na postolju videlo Crvenu zvezdu ili Partizan. Poslednji put bili su to crveno-beli još 2012. godine. Od tada, Jagodina, Vojvodina i naposletku Čukarički koji je branilac trofeja.

Lider Super lige, Crvena zvezda, gostuje lideri Prve lige Srbije - Bačkoj iz Bačke Palanke. Miodrag Grof Božović je istakao da neće kalkulisati i da će na teren izvesti najjači sastav, mada se u timu sa marakane očekuju sitne rokade. Tu pre svega mislimo na Jovića i Vereda koji bi trebalo da se nađu u prvoj postavi.

- Mislim da ćemo da izvedemo najjači sastav. Nije ekipa i nije momenat da eksperimentišemo. Možda budu jedna do dve promeme. Normalno je da je prvenstvo važnije, ali trofej je trofej i kada čujete za trenera da je osvojio kup to nešto znači. Normalno da bi bilo lepo da se plasiramo u finale. Svaka ekipa može da iznenadi, ali mi ćemo pokušati da uradimo sve što je u našoj moći da se to sutra ne desi - rekao je Božović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan svoju prolaz u narednu rundu traži preko Sinđelića, tima koji sa klupe predvodi Zoran Bata Mirković.

- Značajna utakmica za nas, ambicije su nam najviše, finale i da iz njega izađemo kao pobednici. Želimo da na najbolji način startujemo protiv ekipe na čijoj klupi sedi veliki partizanovac Bata Mirković, biće zanimljivo - rekao je Drulović na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Ono što može da raduje navijače crno-belih jeste oporavak Oumarua i Balažica, a u prvoj postavi se očekuje Ivan Šaponjić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Čukarički odbranu trofeja počinje na Kosovu - na gostovanju u Zubinom Potoku. Protivnik je Mokra Gora, a Brđani su na put krenuli još u utorak. Prespavali su u Novom Pazaru, gde su posetili manastir Đurđevi stupovi, i od 13.00 časova će igrati meč.

- Još jedna u nizu utakmica nedelja, sreda, nedelja u već nekim jesenjim uslovima. Meč koji zbog prošlogodišnjeg velikog uspeha Čukaričkog u kupu nameće imperativ pobede. Odlazimo na jedno putovanje od sedam sati u nameri da pobedimo i da najozbiljnije shvatimo taj susret. Kao profesionalci nemamo pravo na drugačiji pristup i razmišljanje. Moramo da odigramo najbolje što možemo i drago mi je što ćemo igrati pred našim ljudima na Kosmetu - između ostalog rekao je trener Brđana Zoran Popović.

Parovi:

Bačka-Crvena zvezda 13.00

Bežanija-Radnički 1923 13.00

Borča-Mladost 13.00

Inđija-Rad 13.00

Kolubara-Vojvodina 13.00

Loznica-Radnički Niš 13.00

Mokra gora-Čukarički 13.00

Novi Pazar-Javor 13.00

Proleter-Jagodina 13.00

Sinđelić-Partizan 13.00

Sloga Petrovac-Voždovac 13.00

Radnik Surdulica-Donji Srem 13.00

Zemun-Spartak Subotica 13.00

Moravac-Napredak 13.00

Metalac-OFK Beograd 17.00

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA