Polako su počeli da je spuštaju, a onda smo videli najveću navijačku zastavu u Evropi! (VIDEO)

Granice navijačkog fanatizma pomerene su u Roterdamu na najvećem holandskom derbiju

  • 2

Tanke su granice navijačkog fanatizma između neopisive ljubavi i huliganskog ludila. Dokaz za tako nešto videli smo i u najvećem derbiju Holandije u kome su se na De Kajpu sastali Fejenord i Ajaks.

>>> STRAVIČNA PESMA NAVIJAČA U HOLANDIJI: U gasne komore, Jevreji najbolje gore! (VIDEO)

Navijači kluba iz Roterdama napravili su spektakularnu atmosferu i ušli u istoriju fudbala i navijačkog sveta, pošto su na derbiju prikazali najveću navijačku zastavu ikada napravljenu u Evropi.

Pristalice Fejenorda otkrili su da je ovo najveća zastava ikada viđena na Starom kontinentu, a pripremala se nedeljama pre meča.

Možda je za neke iznenađenje što je ogromna zastava obojena u zeleno-bele boje, pošto su boje kluba crveno-bele. Razlog za to leži u činjenjici da je obeleženo 675. godina od osnivanja grada Roterdama.

Na zeleno-beloj zastavi do savršenstva je nacrtan grb Roterdama. Koliko je to spektakularno izgledalo najbolje pokazuje video-snimak.

Pogledajte i kako je izgledalo ispod transparenta.

Transparent je zbog dimenzija tribine napravljen tako da je na vrhu najširi i ima 128 metara, u sredini 110, a na samom dnu je širok 80 metara. Dok je visina od dna do vrha ukupno 40 metara.

- Šest ljudu je šilo zastavu, petoro su pravili linije a četrnaest ljudi su bojili i crtali - rekao je navijač Fejenorda, koji je istakao da ovo rade za klub koji vole.

Zastava je doneta na stadion kamionom, a čak 100 navijača ju je pažljivo unosilo na stadion, što ne čudi jer je bila teška čak 900 kilograma.

Ovo navijačko dostignuće koštalo je navijače Fejenorda 12.000 evra, a na bojenje je potrošeno 800 sprejeva.

Ali nije sve moglo da prođe bez incidenata. Među navijačima dva kluba vlada ogromna mržnja, a navijači Fejenorda su brutalnim antisemitskim pesmama vređali goste, za koje je poznato da ih podržava veliki broj Jevreja.

>>> Sve informacije i najnovija dešavanja iz sveta navijača pratite ovde!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA