Pred Žeravicom je i Maradona stajao mirno!

Na jednom putovanju do Tel Aviva sreli smo argentinskog asa koji je na pojavu Ranka Žeravice stao mirno iz poštovanja, ispričao je Božidar Maljković

  • 0

Odlazak Ranka Žeravice legendarnog trenera rastužio je sve ljubitelje košarke u regionu. Posebno je to teško palo Božidaru Maljkoviću koji je bio njegov učenik dok je Žeravica vodio Crvenu zvezdu.

>>> FOTO za sva vremena: Kad je Žeravica sa njima stvarao košarku!

>>>Uslišena Zvezdina molba: Minut ćutanja i crni flor u čast Ranka Žeravice

Maljković je u hvalospevima pričao o danima provedenim sa čika Rankom, ali i ispričao jednu anegdotu koja je pokazala veličinu srpskog trenera.

Bilo je to u vremenu dok je Žeravica vodio Crvenu zvezdu polovinom osamdesetih godina

-Putovali smo u Tel Aviv sa Zvezdom, na istom  letu bio je i Maradona (u to vreme najbilji igrač planete, pandan Ronaldu i Mesiju danas). Ranko ga je video i dao mi je svesku da uzmem autogram za njegove sinove koji su bili kolekcionari - priča Maljković za "Novosti".

- Kada sam prišao i rekao Maradoni za koga je autogram ustao je i rekao:" On je Bog u mojoj zemlji. Žeravica je postavio temelje moderne argentinske košarke koja i dan danas dosta podseća na jugoslovensku" ispričao je Maljković.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA